Spelersvrouw.nl

Ilena Kristien de vrouw van Sebastian Polter

Ilena Kristien is de vrouw van Sebastian Polter, een Duitse voetballer die in de zomer van 2020 bij Fortuna Sittard heeft getekend. Eerder kwam de spits al uit voor VfL Wolfsburg, FC Nürnberg, FSV Mainz, Queens Park Rangers en Union Berlin. Na één seizoen is Sittard gespeeld te hebben, vertrok hij alweer terug naar het Duitse Vfl Bochum. Ilena en Sebastian stapten op 21 december 2021 in het huwelijksbootje

Inhoudsopgave

Ilena Kristien vrouw Sebastian Polter

Ilena Kristien woonde al jarenlang samen met Sebastian Polter in Berlijn. Doordat laatstgenoemde de transfer naar Fortuna Sittard maakte verhuist ze echter mee vanuit de Duitse hoofdstad naar Limburg. Ilena is een echte ‘fitgirl’: ze let goed op haar voeding – is zelfs vegetarisch – en duikt bijna dagelijks de sportschool in. Als vriend Sebastian Polter dat ook doet, zit het met zijn conditie en fysieke toestand dus wel goed. De twee verzilverden hun relatie in december ’21 door te trouwen. Momenteel is Ilena in verwachting van een 3e kind!

Sebastian Polter speelde bij Wolfsburg, Queens Park Rangers en Union Berlin

Sebastian Polter is in 1991 geboren in Wilhelmshaven. Hij doorliep de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg, maar omdat een echte doorbraak er aldaar niet in zat trok hij in 2012 op huurbasis naar FC Nürnberg, en daarna op permanente basis naar FSV Mainz 05. Via Queens Park Rangers in Engeland belandde Polter uiteindelijk bij Union Berlin, waar hij van 2017 tot 2020 speelde en mee naar de Bundesliga wist te promoveren.

Sebastian Polter ex-spits Fortuna Sittard

In augustus 2020 bezegelde Sebastian Polter zijn transfer naar Fortuna Sittard. In het bijzijn van zijn vriendin Ilena Kristien tekende de voormalig jeugdinternational van Duitsland voor twee seizoenen in Limburg. “Het waren lange en intensieve gesprekken, vooral met trainer Kevin Hofland”, zei Polter na zijn perspresentatie.

“Vanaf het begin af aan heeft hij me het gevoel gegeven dat ik een belangrijke pion kan worden in het elftal. Dat hij en Sjors afgelopen week speciaal voor mij naar Berlijn zijn gekomen versterkte dat gevoel. Uiteindelijk heeft het project van Fortuna Sittard me overtuigd. De club heeft grootse plannen en daar wil ik deel van uitmaken. Ik verheug me op het spelen in de Eredivisie.”

En technisch manager Sjors Ultee zei over Polter: “We halen met Sebastian een topspits in huis die zich heeft bewezen op hoog niveau. Daarnaast brengt hij enorm veel ervaring met zich mee. Met zijn komst zetten we als club opnieuw een grote stap. Het is tevens een mooi compliment dat Sebastian gelooft in ons verhaal en we zijn dan ook trots dat hij voor Fortuna Sittard kiest.” Ongetwijfeld gaan Sebastian Polter en zijn vriendin Ilena Kristien bovendien genieten van al het moois dat Limburg te bieden heeft!