Spelersvrouw.nl

Het in nevelen gehulde liefdesleven van Myron Boadu

Myron Boadu is een Nederlandse aanvaller met Ghanese roots die speelt voor AZ Alkmaar. Voor die club maakte hij al op zijn zeventiende zijn debuut in het eerste elftal. Boadu heeft ook al zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal.

Zijn voetballoopbaan begon hij als kind bij de Amsterdamse club SC Buitenveldert. Daarna doorliep hij een groot deel van de jeugdopleiding van AZ. Voor de club speelt hij, ondanks veel interesse van andere clubs uit binnen- en buitenland, op dit moment nog altijd. Bij AZ staat hij nog tot 30 juni 2023 onder contract. Of hij een vriendin heeft, is in nevelen gehuld.

Inhoudsopgave

Amsterdammer bij AZ

Myron Boadu heeft vanaf zijn elfde jaar in de jeugdopleiding van AZ Alkmaar gespeeld. Dit kwam omdat de Amsterdammer werd afgewezen voor de jeugdopleiding van Ajax. Bij AZ doorliep hij alle elftallen tot hij met Jong AZ in de Tweede Divisie terechtkwam.

In die competitie werden de jongelingen uit Alkmaar kampioen en dwongen zij promotie af naar de Keuken Kampioen Divisie. Boadu scoorde zeven keer in 10 wedstrijden. In het seizoen dat erop volgde, 2017/18, werd hij al toegevoegd aan de eerste selectie van AZ Alkmaar. Al zou het bijna het hele seizoen duren voor hij zou debuteren.

Privéleven en relatie

Over het privéleven van Myron Boadu is niet zoveel bekend. De spits woonde in 2021 nog thuis bij zijn ouders in Amsterdam. De aanvaller is zeer goed bevriend met Calvin Stengs en Owen Wijndal. Of Boadu een vriendin heeft is niet duidelijk. Hij sprak er nog niet over in interviews en ook op zijn Instagram is er niets wat wijst op een relatie.

Boadu wordt door buitenlandse media genoemd als meest verdienende speler van AZ. Dat is wellicht te verklaren omdat hij wordt vertegenwoordigd door Mino Raoila. Hoe hoog zijn salaris is, is nooit bekend gemaakt, maar onze inschatting, gebaseerd op vergelijkbare spelers, is tussen de 1 en 1,5 miljoen euro per jaar.

We hebben hier echter geen concrete informatie over. Duidelijk is wel dat Boadu al op jonge leeftijd een behoorlijk vermogen heeft verdiend, mede omdat de spits naast een mooi salaris ook sponsordeals en andere bonussen opstrijkt.

Jongste doelpuntmaker

Aan hert einde van het seizoen 2017/18 maakte Myron Boadu alsnog zijn debuut voor AZ Alkmaar in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. In het daaropvolgende seizoen mocht hij in de eerste wedstrijd direct spelen tegen NAC Breda. In die wedstrijd scoorde hij zijn eerste doelpunt in de eredivisie en werd daarmee direct ook de jongste scorende speler in de AZ-geschiedenis.

Een week later scoorde hij opnieuw in de wedstrijd tegen FC Emmen. Net als in het eerste seizoen van Boadu bij de A-selectie werd ook het tweede seizoen verstoord door een zware blessure. In de wedstrijd tegen Feyenoord brak hij zijn enkel. Pas tegen het einde van het seizoen keerde hij terug, opnieuw in een wedstrijd tegen Feyenoord.

Selecties van het Nederlands elftal

Myron Boadu heeft vele selecties van het Nederlands elftal doorlopen. Zo speelde hij voor Nederland-onder-15 en Nederland-onder-16. Zijn eerste doelpunten in het oranje maakte hij bij Nederland-onder-17.

Tegenwoordig verdeelt hij zijn tijd tussen Jong Oranje en het Nederlands elftal. Zo scoorde hij in zijn debuutwedstrijd voor het Nederlands elftal, maar ging hij later in het seizoen juist met Jong Oranje mee naar heet Europees kampioenschap. Op dat Europees kampioenschap scoorde hij verschillende keren en reikte hij met Nederland tot de halve finales. In het Nederlands elftal was Boadu de eerste speler die na 2000 geboren is die zijn debuut maakte.