Spelersvrouw.nl

Helen van Goozen is de vrouw van Mark Tuitert

Mark Tuitert is een Nederlandse langebaanschaatser, analist en ondernemer. Hij werd geboren in 1980 in Holten. Tuitert groeide op in Holten en verhuisde later naar Heerenveen. Tuitert is getrouwd met Helen van Goozen.

Al vanaf een jonge leeftijd heeft Tuitert een liefde voor zowel schaatsen als skeeleren. Hij start zijn carrière bij de Wehkamp-ploeg. Vervolgens sluit hij zich aan bij Jong Oranje.

Inhoudsopgave

Schaatscarrière

In 2001 was Tuitert voor het eerst te zien bij de senioren op het Europees Kampioenschap. Ook in 2003 was Tuitert te zien op het Europees Kampioenschap waar hij brons won. In 2005 werd Tuitert samen met Carl Verheijen en Erben Wennemars als ploeg wereldkampioen op de achtervolging. In 2007 besloot Tuitert te stoppen met allround-wedstrijden, hij ging zich namelijk focussen op de korte afstanden. In 2010 wordt Tuitert olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver. Hij werd dat jaar ook verkozen tot Sportman van het Jaar. Hij beschreef deze overwinning in zijn biografie Vancouver 210210: Zonder strijd geen overwinning.

Focus op eigen onderneming First Energy Gum

In 2014 maakte Tuitert bekend dat hij stopt met schaatsen. Hij was wel te zien bij het NK afstanden 2015 als schaats analyticus bij de NOS. Drie jaar later startte Tuitert zijn eigen onderneming in energie kauwgom, genaamd First Energy Gym. Iets anders dan een belegde broodjes met pindakaas. ,,Tuitert was tijdens zijn professionele sportcarrière continue op zoek naar manieren om zijn prestaties te verbeteren. Hij was op zoek naar een snelwerkende en gezonde energiebron op basis van cafeïne. Hij vond zijn antwoord in 2017, toen hij Wim van Gilst en Michael Hekking ontmoette. Twee vrienden die bezig waren met de voorbereidingen om energy gum op de Nederlandse markt te introduceren”, zo is te lezen op de website van het merk.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mark Tuitert (@marktuitert)

Relatie met Helen

In 2009 is Markt Tuitert getrouwd met langebaanschaatster Helen van Goozen. ,,Helen, mijn vrouw, is mijn backbone in veel opzichten. Zij is bedachtzaam en gestructureerd. Mijn leven zou zonder haar echt een puinhoop zijn”, vertelde Tuitert in een interview met Viva. Hun relatie startte toen ze beiden 19 jaar oud waren. ,,We zijn verschillend en vullen elkaar aan. En als je samen dingen hebt meegemaakt, wordt je relatie alleen maar waardevoller.” Het stel heeft samen een dochter en een zoon. Het gezin woont in Hoogmade sinds 2015. Tegenwoordig is Helen Tuitert-van Goozen werkzaam als administratief medewerker.

Tuitert vertelde in interviews openhartig over de lastige jeugd waarin hij opgroeide: zijn moeder leed aan depressiviteit.