Spelersvrouw.nl

Heike Schmidt vrouw van Roger Schmidt

Heike Schmidt vrouw Roger Schmidt

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 11 maart 2020

Laatst Geüpdatet: 25 maart 2023

Heike Schmidt is de vrouw van Roger Schmidt, de Duitse voetbaltrainer die vanaf het seizoen 2020/2021 aan het roer stond bij PSV in Eindhoven. De twee zijn al zeker 25 jaar samen en hebben twee kinderen op de wereld gezet.

Inhoudsopgave

Heike Schmidt vrouw Roger Schmidt

Heike Schmidt is allang niet meer weg te denken aan de zijde van haar man Roger Schmidt. De twee kennen elkaar door dik en dun en zijn echt elkaars levenspartners, in goede en slechte tijden. Resultaat is een gelukkig zilveren huwelijk van ruim 25 jaar, en twee kids.

Verder valt er over vrouw Heike Schmidt niet heel veel te vinden. Ondanks alle successen en roem van haar geliefde wil ze niet teveel in de media komen: zelfs gehaaide kranten als de Bild in Duitsland wist ze altijd erg goed te omzeilen.

Roger Schmidt Duitse voetbaltrainer

Roger Schmidt is een ervaren voetbaltrainer. De in 1967 in Kierspe (West-Duitsland) geboren tacticus kwam als speler nooit verder dan respectievelijk SC Paderborn 07 en SV Lippstadt 08, maar langs de zijlijn was hij een stuk succesvoller.

Via jobs bij Preussen-Münster en andermaal SC Paderborn 07 belandde Roger Schmidt in 2012 bij Red Bull Salzburg, en in Oostenrijk brak hij helemaal door als topcoach. Onder meer dankzij twee zeer overtuigende, ruime overwinningen op Ajax in de Champions League zette hij zich op de kaart.

Als beloning werd Schmidt in 2014 aangesteld bij het grote Bayer Leverkusen 04, waar hij na drie wisselvallige jaren vertrok. Daarna harkte de man van Heike Schmidt nog de nodige miljoenen bij elkaar bij Beijing Gouan in China.

Roger Schmidt oud-trainer PSV

Op 11 maart 2020 maakte PSV bekend dat Roger Schmidt vanaf het seizoen 2020/2021 de trainer in Eindhoven is. Hij vangt daarmee Ernest Faber op; Faber werd als interim-manager aangesteld na het ontslag van Mark van Bommel.

“Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft”, zei technisch manager John de Jong destijds over hem. En Schmidt zelf: “Vanaf het eerste gesprek had ik een prettig gevoel bij PSV. Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie. Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijk dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past.”

“Daarnaast is elkaar kunnen vertrouwen een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan”, aldus Schmidt, die natuurlijk samen met zijn trouwe vrouw Heike Schmidt naar Eindhoven zal verhuizen.