Spelersvrouw.nl

Wie is de vriendin van Gianluigi Donnarumma

Vriendin Gianluigi Donnarumma

De prachtige schoonheid Alessia Elefante is de vriendin van de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma. Het startte met daten toen ze pas 16 jaar oud waren. Op zijn Instagram-account is te zien dat ze graag samen kerst vieren.

Alessia Elefante is de vriendin van de Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma.
© Instagram

Inhoudsopgave

Zijn voetbalcarrière

Gianluigi Donnarumma is een van oorsprong Italiaanse international die geboren is op 22 februari 1999 in Castellammare di Stabia in Italië. Gianluigi Donnarumma is speelt als doelman en maakte in 2015 vanuit de jeugd van AC Milan z’n debuut in het eerste elftal. Hier wist hij tot 215 wedstrijden te komen, waarna hij in 2021 transfervrij vertrok naar Frankrijk, naar PSG (Paris Saint-Germain). In 2016 maakt Gianluigi Donnarumma zijn opwachting in het eerste elftal van Italië, waarmee hij vervolgens in 2021 het EK wist te winnen.

Het begin van de carrière van Gianluigi Donnarumma
© Instagram

Het begin van de carrière van Gianluigi Donnarumma

Donnarumma speelde gedurende zijn hele jeugd in Italië. Waar hij van 2003 – 2013 de kleuren van Club Napoli droeg, vertrok hij in 2013 naar AC Milan. Bij die club speelde hij twee jaar in de jeugd, waarna Filippo Inzaghi hem op 25 oktober 2015 liet debuteren in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Sassuolo. De jaren dat hij in het shirt van AC Milan keepte, was hij zonder enige twijfel de 1e keeper.

Doordat AC Milan in de jaren dat Donnarumma daar keepte eigenlijk nooit meedeed om de prijzen en vaak genoegen moest nemen met een 5e of 6e plek, besloot hij dat het tijd werd voor een nieuw avontuur. In zijn laatste jaar voor Milan wisten ze de tweede plek te bemachtigen, waardoor ze hun opwachting mochten gaan maken in de Champions League. Na flink wat gesprekken besloot Donnarumma uiteindelijk om zijn aflopende contract bij AC Milan niet te verlengen, waardoor hij transfervrij kon worden opgehaald. 

Donnarumma’s vertrek naar PSG

Op 26 mei 2021 maakte Gianluigi Donnarumma bekend zijn aflopende contract niet te verlengen. In de zomer waarin hij met Italië het EK wist te winnen tekende hij enkele dagen daarna zijn contract voor maar liefst 5 jaar bij PSG. Gianluigi kreeg in Parijs het rugnummer 50. Inmiddels heeft hij de teller in zijn eerste seizoen op 18 officiële wedstrijden staan. Hij is momenteel teamgenoten met Neymar, Messi en Mbappé.

Interlands van Donnarumma
© Instagram

Interlands van Donnarumma

Donnarumma’s interlandcarrière begon op 1 september 2016. Hij maakte zijn debuut in de door Giampiero Ventura gecoachte nationale ploeg. Donnarumma speelde geen hele wedstrijd, maar had de eer om in de vriendschappelijke met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Frankrijk de eer om de plek van de legendarische keeper Gianluigi Buffon in te nemen. Donnarumma werd een nationale volksheld toen hij in de finale van het EK in de finale tegen Engeland maar liefst 2 strafschoppen wist te stoppen.