Spelersvrouw.nl

Gerda Buijs vrouw Danny Buijs

Gerda vrouw Danny Buijs

Gerda Buijs is de vrouw van Danny Buijs. De oud-trainer van FC Groningen is als voetballer vaak van club gewisseld, maar wat betreft zijn vrouw is hij honkvast. Al jarenlang is Danny Buijs gelukkig met zijn Gerda en ze hebben samen ook drie kinderen.

Inhoudsopgave

Gerda Buijs de vrouw van Danny Buijs

Gerda Buijs is de vrouw van Danny Buijs. De twee zijn al meer dan vijftien jaar samen en samen hebben ze drie kinderen: de jongens Wout, Mark en meisje Rianne. Zijn oudste twee zijn in ieder geval al tieners. Ondanks dat Gerda en Buijs dus al langere tijd lief en leed delen, is de trainer van FC Groningen er wel goed in geslaagd om zijn vrouw uit de spotlights te houden.

Zeer sporadisch noemt hij zijn vrouw in een interview, bijvoorbeeld toen hij in een interview met RTV Noord moest vertellen wie zijn favoriete acteur of actrice is. “Daar zal Gerda niet blij mee zijn dat ik dat zeg, maar vroeger was ik wel helemaal gek van Katja Schuurman. Heel de dag naar school geweest, trainen, was ik rond acht uur thuis, bord op schoot en dan naar Goede tijden, slechte tijden kijken, maar dat doe ik al een aantal jaren niet meer hoor.”

Danny Buijs oud-trainer FC Groningen

Danny Buijs is de oud-trainer van FC Groningen. Al heel wat jaar is hij actief in de voetbalwereld, maar als trainer is zijn loopbaan nog maar net begonnen. In zijn topjaren voetbalde Buijs onder meer bij FC Groningen, Feyenoord, ADO Den Haag en Kilmarnock FC. Daarna bouwde hij het langzaam af bij Sparta Rotterdam en Kozakken Boys.

Bij laatstgenoemde club is ook de trainersloopbaan van Buijs begonnen. Tussen 2014 en 2018 stond hij aan het roer van de amateurclub. Sinds de zomer van 2018 staat hij aan het roer van FC Groningen waar hij Ernest Faber heeft opgevolgd.

In het seizoen van 2022/2023 werd hij aangesteld als trainer van het Belgische KV Mechelen. Maar na 12 wedstrijden en 3 nederlagen oprij werd de Nederlandse trainer ontslagen.