Spelersvrouw.nl

Genoveffa Darone vrouw van Lorenzo Insigne

Genoveffa Darone vrouw van Lorenzo Insigne

Genoveffa Darone is de prachtige vrouw van oud-Napoli-ster Lorenzo Insigne. Het stel trouwde in 2012. Hiervoor waren ze al jaren samen. Ze wonen op dit moment samen met hun twee kinderen in Toronto. Hier speelt Lorenzo sinds 2021.

Lorenzo Insigne is een Italiaanse voetballer geboren en getogen in Frattamaggiore op 4 juni 1991. Hij speelt als aanvaller en is met stip één van de iconen te noemen van Napoli. De club waar onder andere Diego Maradona furore heeft gemaakt, wist Lorenzo Insigne tot 305 officiële duels te komen waarin hij maar liefst 85 keer het net wist te vinden.

In zijn eerst periode bij Napoli werd hij direct verhuurd. In het seizoen 2009 – 2010 speelde hij voor het eveneens Italiaanse Cavese. Bij deze club speelde hij maar een 10-tal wedstrijden, waarna hij alweer vertrok.

Deze periode was voor Lorenzo Insigne alles behalve succesvol te noemen. Toch bleek dat Lorenzo Insigne veel meer in z’n mars had dan dat hij in deze periode liet zijn. Dat bleek wel uit de periode daarna.

Inhoudsopgave

Lorenzo Insigne’s vertrek bij Napoli

Nadat Lorenzo Insigne vanuit de jeugd van Napoli wist door te stromen naar het eerste elftal, maakt hij voor deze club op 24 januari in het jaar 2010 zijn officiële debuut voor het eerste elftal. Heel lang heeft dit debuut niet geduurd. Hij mocht in de blessuretijd het veld in voor zijn ploeggenoot Germán Denis.

Nadat hij slechts enkele wedstrijd voor het eerste van Napoli uitkwam, werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Cavese, Foggia en Pescara. Waar hij in zijn tijd per Cavese alles behalve het verschil wist te maken, werd dit hij Foggia wel anders.

Lorenzo Insigne raakte op stoom

In het seizoen 2010 – 2011 wist hij hier maar liefst 19 keer te scoren in 33 officiële wedstrijden voor deze ploeg. Met een moyenne van 1 op 2 is dat natuurlijk niet verkeerd. Daarna vertrok Lorenzo Insigne naar Pescara, waar hij eveneens hetzelfde moyenne wist te behalen.

Gedurende het seizoen 2011 – 2012 wist hij ook regelmatig het net te vinden. Met 18 doelpunten in 37 officiële duels. Dit is ook Napoli niet onopgemerkt gebleven

De terugkeer bij Napoli

Nadat hij 2 succesvolle verhuurperiodes wist af te sluiten, maakt hij in de zomer van 2012 de terugkeer naar Napoli. Bij deze club wist hij vanaf het seizoen 2012 tot 2021 in 305 wedstrijden 85 keer het doel te vinden. In 2021 vertrok Insigne naar het Canadese Toronto FC, waar hij onder contract staat tot 2026

Interlandcarrière 

Nadat Insigne in 2012 terugkeerde bij zijn oude liefst Napoli, werd hij ook geselecteerd voor de nationale ploeg. Op 11 september van dat jaar maakte hij zijn officiële debuut. Inmiddels staat de teller voor Insigne in 2022 op 45 officiële interlands waarin hij 11 keer scoorde. Hij speelt samen met Ciro Immobile, Federico Bernardeschi en Nicollo Barella.

De vrouw van Lorenzo Insigne

Genoveffa Darone de vriendin van Insigne is met stip een prachtige vrouw te noemen. Insigne en Genoveffa Darone trouwden in 2012 in de stad waar ze ook allebei zijn geboren. Genoveffa Darone is geboren op 24 september 1993 en draagt net als haar man de Italiaanse nationaliteit.

Ook Genoveffa Darone is geboren en getogen in de Italiaanse stad Frattaminore. Samen hebben ze twee kinderen Carmine en Christian. Geboren in 2013 en 2015. Ook op Instagram is Genoveffa Darone, waar ze onder de naam Jenny Darone bekend is, is Jenny geen onbekende.

Met haar ruim 18.000 volgers deelt ze alles wat ze in het dagelijks leven doormaakt. Zo zie je de leukste familie kiekjes van het gezin, maar ook foto’s waarin de twee er even samen tussenuit gaan. Kortom, one happy family dus! Bekijk hier haar Instagram.