Spelersvrouw.nl

Fieke Knüppe, de vriendin van Siem de Jong

Fieke Knuppe vriendin van Siem de Jong

Al sinds 2006 zijn ze samen: Siem de Jong en zijn vriendin Fieke Knüppe. Hij probeerde jaren lang een glanzende carrière in het buitenland te maken. Helaas, is dit niet helemaal gelukt. Op dit moment speelt hij bij Sc Heerenveen.

Fieke Knüppe werkt als communicatiespecialist en onderneemster. Inmiddels speelt Siem de Jong na tegenslagen bij Sc Heerenveen. Zijn broer Luuk de Jong speelt weer voor zijn oude club PSV.

Siem en Fieke leerden elkaar al op jonge leeftijd kennen. Ver voordat hij de bekende voetballer van Ajax was, hadden de twee al een relatie. Beiden woonden in Doetinchem, waar Fieke naar het Rietveld Lyceum ging. Daarna studeerde ze communicatie aan de Universiteit van Amsterdam.

Tegenwoordig is ze onderdeel van het bedrijf ‘What Else Matters’ en actief blogger. De brunette met azuurblauwe ogen is ook sportief: ze loopt fanatiek hard en schrijft daar gepassioneerd over op ‘Girls love 2 Run’. Sinds enige tijd is daar het zusje ‘Girls love to travel’ bijgekomen.

U merkt: Fieke is helemaal van de hippe, nieuwe media. Twitteren doet ze ook, u kunt haar hier volgen. Haar Facebook-profiel vertelt ons onder meer dat ze lid is van ‘De Correspondent’, modebewust is, houdt van cocktails en kijkt naar Gossip Girl. Right.

Fieke Knüppe, vriendin van Siem de Jong

Fieke en Siem verhuisden in mei 2013 van hun appartement in Amstelveen (4 slaapkamers, kosten circa 185 duizend euro) voor een stulpje aan de Beethovenstraat in Amsterdam. Een jaar eerder gooide een trainingsstage bij het Nederlands Elftal roet in het eten betreffende hun vakantie.

Het stel zou naar Zwitserland op vakantie gaan, waar Siem geboren werd en de eerste zes jaar van zijn leven woonde, maar de onverwachte oproep voor Oranje noopte het paar tot wijziging van de plannen. Dat is ook één van de weinige keren dat Fieke opdook in de media met betrekking tot haar bekende vriend.

Daarbuiten houden de twee hun privéleven knap afgeschermd voor de buitenwereld. In interviews spreekt Siem, die het VWO afrondde, zelden of nooit over zijn Fieke. Ook de ondernemende Fieke, die vanwege haar innovatieve ondernemerschap eveneens gevraagd wordt voor interviews, spreekt zelden over Siem in het openbaar. Alleen bij gala’s en het Nederlands Elftal worden de twee wel eens samen gefotografeerd.