Spelersvrouw.nl

Femke Kok vriendin van Tjerk de Boer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 16 oktober 2019

Laatst Geüpdatet: 10 december 2022

Femke Kok is de vriendin van Tjerk de Boer, een Nederlandse allround schaatser van Team EasyJet, die tot 2018 ook actief was als shorttracker. Ook vriendin Femke bindt graag de schaatsen onder.

Inhoudsopgave

Femke Kok vriendin Tjerk de Boer

Femke Kok is net als Tjerk de Boer getalenteerd schaatser. Dit jaar ontving ze nog de Egbert van ’t Oever aanmoedigingsprijs voor Nederlands schaatstalent van het jaar, waarmee ze grote namen als Jutta Leerdam, Joy Beune en Kai Verbij opvolgde.

Femke Kok net als vriend Tjerk de Boer schaatsster

Het was een beloning voor een jaar waarin de Friezin drie gouden en drie zilveren medailles (waaronder goud op de allround) pakte op het wereldkampioenschap in Italië. Vriend Tjerk de Boer was logischerwijs apetrots op zijn Femke Kok.

Naast het schaatsen hebben ze nóg een hobby gemeen: zowel Tjerk de Boer als zijn vriendin Femke Kok houdt ervan om soms een stukje te fietsen. Om fit te blijven, maar ook om simpelweg te genieten.

Tjerk vertelde al eens op Schaatsen.nl: “Fietsen gaat me best wel goed af. Voor een schaatser ben ik wel een redelijk goede fietser, denk ik. Ik doe in de zomer ook wel mee aan wedstrijdjes en klimmen in de bergen vind ik ook wel mooi om te doen.”

Femke en Tjerk houden beiden ook van fietsen

“We gaan elk jaar naar Livigno op hoogtestage en vorig jaar zijn Femke en ik ook op vakantie naar Bormio geweest in de bergen. We zoeken het wel een beetje op.”

En ook in de keuken komen de twee goed overeen: ze gaan graag uit eten. “Zelf koken is ook wel gezellig, maar het is wel fijn om uit eten te gaan. Femke en ik houden van hamburgers, dus dan proberen we weer eens een restaurantje om te kijken of het wat is.”

Het moge dus duidelijk zijn dat Tjerk de Boer en zijn vriendin Femke Kok, met al hun gedeelde interesses, dolgelukkig zijn met elkaar!