Spelersvrouw.nl

Faina Seuntjens de vrouw van Mats Seuntjens

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 18 augustus 2020

Laatst Geüpdatet: 11 april 2023

Faina Seuntjens is de vrouw van Mats Seuntjens, een Nederlandse voetballer die in de zomer van 2020 bij Fortuna Sittard tekende. Eerder kwam hij al uit voor onder meer NAC Breda, AZ en Gençlerbirligi.

Inhoudsopgave

Faina Seuntjens vrouw Mats Seuntjens

Mats Seuntjens heeft al meer dan tien jaar een relatie met Faina Seuntjens, die inmiddels dus ook zijn vrouw is. Ze hebben samen twee kinderen; de eerste was zoontje Enzo, die in 2012 voor het eerst het levenslicht zag. Hij en zijn vrouw Faina weten Mats Seuntjens ten alle tijden scherp te houden, vertelde de middenvelder annex aanvaller al eens in 2017 op AZ TV.

“Toen ik vorige week thuiskwam, zei hij: ‘pap, je hebt gewonnen van Vitesse met 1-2.’  Mooi. Het ging ook goed. Als ik niet speel, ligt dan aan mij. Maar ik moet elke dag presteren. Nooit mag ik te gemakzuchtig zijn. Mijn vrouw weet me vooral te raken. Als ik thuiskom krijg ik soms de wind van voren, als ik niet 100 procent mijn best hebt gedaan.”

Ralf Seuntjens broer van Mats Seuntjens

Ralf Seuntjens is de broer van Mats Seuntjens. Ralf staat onder contract bij De Graafschap. Hij heeft ook onder meer RBC, FC Den Bosch, Telstar en VVV achter zijn naam staan. Ralf had eens een openhartig interview met Voetbal International, waarin het feit dat hun vader vroeg het huis verliet ter sprake kwam.

“De scheiding heeft diepe wonden geslagen. Mijn oudste broer is uiteindelijk ‘het verkeerde pad’ opgegaan. Hij doet dingen die heel ver van me af staan. Ik heb genoeg pogingen ondernomen om hem te helpen, maar op een gegeven moment houdt het op. Ik heb het contact met hem verbroken”, aldus Ralf, die daarmee uiteraard niet op Mats doelt. Mats en Ralf, tweelingbroers, hebben namelijk nog twee broers: Jesper en Stijn.

Zelf is Mats Seuntjens erg professioneel en leeft hij voor de sport. Alcohol drinkt hij bijvoorbeeld niet/nauwelijks. “Daar heb ik niets mee. Misschien dat ik een of twee keer per jaar wat drink. Ik ben één keer in mijn leven echt dronken geweest. Dat was twee jaar geleden, toen ik met Faina op vakantie was met een ander stelletje. Ik wilde gewoon weten hoe het was om dronken te zijn. Het was niet voor herhaling vatbaar, want ik moest overgeven!”

Mats Seuntjes actief bij RKC Waalwijk

Nadat Seuntjes in Turkije speelde voor een seizoen, keerde hij in 2020 terug naar Fortnua Sittard. Hij draaide daar 2 seizoenen en verkaste in de zomer van ’22 naar Waalwijk.

Mats Seuntjens oud-voetballer Fortuna Sittard

In augustus 2020 tekende Mats Seuntjens een contract bij Fortuna Sittard. Hij, zijn vrouw Faina Seuntjens en de twee kids lieten het Turkse Gençlerbirligi daarmee achter zich voor een terugkeer naar Nederland.

“Ik ben blij om weer terug te zijn in Nederland”, zei Seuntjens bij zijn perspresentatie. “Ik wil mezelf weer laten zien in de Eredivisie en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. De club is ambitieus en heeft een goed plan klaarliggen. Ik ben er zeker van dat we elkaar hierin kunnen helpen.”