Spelersvrouw.nl

Esther van Spronsen de vriendin van Nils van ’t Hoenderdaal

Esther van Spronsen is de vriendin van Nils van ’t Hoenderdaal, een Nederlandse baanwielrenner die gespecialiseerd is in de sprint. Hij won in zijn carrière al meerdere gouden medailles, vooral in de teamsprint.

Inhoudsopgave

Esther van Spronsen vriendin Nils van ’t Hoenderdaal

Esther van Spronsen is een knappe brunette, geboren en getogen in Rotterdam. Ondanks de nog prille leeftijd van haar en ook van vriend Nils van ’t Hoenderdaal, zijn ze al een behoorlijke tijd samen. Op basis van enkele foto’s op Instagram kunnen we concluderen dat de twee nog altijd stapelverliefd zijn, want de liefde spat van de kiekjes af.

Nils van ’t Hoenderdaal baanwielrenner

Nils van ’t Hoenderdaal zag voor het eerst het levenslicht in Amsterdam, in oktober 1993. Hij blies zijn carrière als wielrenner op zijn veertiende leven in door de fiets op te pakken bij A.S.C. Olympia, in zijn geboortestad. Ondertussen studeerde hij voor de opleiding Communicatie Evenementen & Marketing aan het Johan Cruyff College in het Gelderse Nijmegen.

Maar ondertussen bleef het fietsen natuurlijk zijn grootste passie. In 2013 volgde het eerste succesje, met een internationale overwinning op het onderdeel teamsprint tijdens de World Cup in het verre Guadalajara.

Een jaar daarna pakte hij dezelfde prijs op het EK Baanwielrennen tot 23 jaar. Later volgden onder meer nog een zilveren plak op het WK 2016 in Londen, dezelfde eindklassering in Hongkong, een jaar later en een gouden plak in Apeldoorn in 2018 op het wereldkampioenschap. Bijna altijd zat zijn vriendin Esther van Spronsen op de tribune om hem fanatiek te steunen.

Nils van ’t Hoenderdaal op Olympische Spelen 2021 in Tokio?

En die steun had hij hard nodig toen Nils van ’t Hoenderdaal in 2020 een slepende rugblessure opliep. “Tijdens het fietsen had ik nergens last van, maar na elke training trok ik weg van de pijn. Elke keer moest ik weer naar de masseur en de fysio­therapeut.”

“Niets hielp eigenlijk, behalve rust nemen, maar dan zou ik kwalificatie mislopen. Dat kon gelukkig toen de Spelen werden uitgesteld”, zei hij daarover in Het Parool, doelend op de Olympische Spelen in Tokio. Inmiddels is Nils van ’t Hoenderdaal hersteld en kan hij ook in Japan weer op de support van vriendin Esther van Sprongen rekenen!

Geplaatst door Esther van Spronsen op Zondag 7 juni 2020