Spelersvrouw.nl

Ellis Stam de vrouw van Jaap Stam

Ellis Stam vrouw Jaap Stam

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 maart 2019

Laatst Geüpdatet: 1 maart 2023

Ellis Stam is de vrouw van Jaap Stam. De toekomstig trainer van Feyenoord maakte voorheen naam als voetballer, maar is inmiddels al een tijdje aan het bouwen aan zijn carrière als trainer. Daarbij is hij altijd gesteund door zijn vrouw Ellis, met wie Jaap twee kinderen heeft.

Inhoudsopgave

Ellis Stam vrouw Jaap Stam

Ellis Stam is de vrouw van Jaap Stam. De twee zijn al sinds dat Jaap zestien was samen en kregen uiteindelijk vier kinderen. Aan het eind van zijn voetbalcarrière was het dan ook niet vreemd dat hij van de gelegenheid gebruik maakte om zijn vrouw in het zonnetje te zetten. “We zijn al samen sinds mijn zestiende en ik houd van je”, sprak hij door de microfoon.

Jaap Stam beseft als geen ander dat hij veel te danken heeft gehad aan zijn Ellis. Terwijl hij het beste uit zijn voetbalcarrière kon halen, was zijn vrouw thuis om voor de kinderen te zorgen. “Mijn vrouw heeft toen de kinderen klein waren veel opgevangen. Na mijn carrière hebben we het een en ander ingehaald. Een reis door Californië met het gezin staat nog op de planning. Als voetballer mis je door trainingen, wedstrijden en de reisdagen veel verjaardagen en momenten in de opvoeding. Dat is een keerzijde van een leven in de voetbalwereld”, vertelde hij in 2018 aan ELF Voetbal. Wat Ellis de laatste jaren heeft gedaan buiten het opvoeden van de kinderen, is niet bekend. Het is haar goed gelukt om buiten de spotlights te blijven.

© Instagram

Jaap bleef Ellis altijd trouw

Jaap Stam is al heel wat jaar samen met zijn Ellis en nog altijd zijn ze dolgelukkig samen. Toch was hun periode in Engeland niet altijd makkelijk. De tabloids plaatsten regelmatig verhalen over de twee. “Ik stond als speler van United een keer op de cover van een krant toen ik terugkwam uit Nederland. Ik hield mijn hart vast. Meestal staat er dan een verhaal over dat je met een andere vrouw hebt lopen klooien. Al wist ik dat dat niet zo was. Maar als je met een vrouwelijke fan op de foto gaat en je staat te dichtbij, maken ze ervan dat je al iets met haar hebt. Het ging bij mij over een zak snoep die ik zou hebben gegeten in de bioscoop. Ze hadden uitgerekend dat ik om de twee seconden een snoepje naar binnen had geduwd. Nou, dan vallen de tanden uit je mond of je hebt kramp van het kauwen.”

“Mijn vrouw en ik hadden een zak snoep gekocht, maar dat was na de film en voor de kinderen. Ik dacht: Jezus Mina, waar gaat het over? De volgende ochtend werd bij ons thuis aangebeld. We hadden nog geen poort voor het huis. Mijn vrouw deed open en een man drukte een zak snoep in haar handen. In de bosjes lag een fotograaf… Achteraf kun je erom lachen, maar zo gaat het van kwaad tot erger.” In Nederland is het weer een stuk rustiger voor Stam. Als trainer van PEC Zwolle en binnenkort van Feyenoord heeft hij geen last meer van de tabloids. Of er in de toekomst nog een terugkeer naar Engeland in zit als trainer, is afwachten.