Spelersvrouw.nl

Elena Galera Moron, de Catalaanse vriendin van Sergio Busquets

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 8 maart 2017

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

Sergio Busquets heeft een relatie met Elena Galera Moron. Zijn eerdere liefde voor Vanessa Aguilera strandde.

Naar verluidt leerde de Catalaanse middenvelder zijn vriendin Elena kennen in 2013. Moron komt uit dezelfde regio. Ze werd geboren in Sant Quirze del Valles, waar ze ook opgroeide. Het dorpje ligt tegen Barcelona aan. Inmiddels hebben ze samen een zoontje: Enzo Busquets. Elena tatoeëerde zelfs al de naam van hun kindje op haar arm.

Wat de blondine in het dagelijks leven doet is niet helemaal duidelijk. Ze studeerde verpleegkunde en werkte tot 2011 ook als verpleegster in verschillende functies. Op haar Instagram-account komen vooral vakantiefoto’s, selfies met vriend Sergio en foto’s van hun hondjes Mimmie en Lily en kiekjes in het stadion voorbij. Volgens Spaanse boulevardkranten is Elena Galera Moron goed bevriend met andere voetbalvrouwen bij FC Barcelona. Busquets maakt er een traditie van telkens als hij gescoord heeft een E met zijn vingers te maken, vermoedelijk als verwijzing naar zijn mooie vriendin. De middenvelder deed dat in 2013 voor het eerst in de wedstrijd tegen Real Sociedad.

Sergio Busquets heeft een relatie met Elena Galera Moron

In huize Busquets zitten de tortelduifjes er overigens warm bij. Sinds de Barcelona-speler een nieuw contract tekende, verdient hij jaarlijks circa acht miljoen euro per jaar. Met het tekenen van dat contract zorgde Busquets ook voor een einde aan de speculaties, die hem linkten aan een overstap naar Engeland of Frankrijk. Clubs die de begaafde spelmaker nu willen kopen, dienen 175 miljoen euro neer te tellen. Daarbij lijkt de in Barcelona geboren en getogen Elena Galera Moron, zeker nu ze hun gezinnetje hebben gesticht, helemaal geen trek te hebben om te verhuizen.

Eerder legde Sergio Busquets het overigens aan met Vanessa Aguilera. Veel weten we niet over haar, behalve dan dat de twee elkaar al van kinds af aan kenden. Wanneer en waarom hun relatie strandde is onbekend. De blondine verscheen in het verleden wel aan de zijde van Busquets, onder meer bij het huwelijk van Andres Iniesta.