Spelersvrouw.nl

Elena Berri vriendin van Esteban Ocon

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 28 april 2020

Laatst Geüpdatet: 18 maart 2023

Elena Berri is de vriendin van Esteban Ocon, een Franse autocoureur die rijdt voor Renault. Hij woont met zijn beeldschone vriendin samen in afwisselend Parijs (Frankrijk) en Turijn (Italië).

Inhoudsopgave

Elena Berri vriendin Esteban Ocon

Elena Berri is in 1998 geboren in Turijn, in Italië. Voor zover bekend is ze sinds september 2018 officieel samen met haar vriend Esteban Ocon. De blondine is zelf ook sportief aangelegd: ze is namelijk atlete. Bovendien studeert Elena Marketing & Digitale Communicatie.

Esteban Ocon begon zijn carrière zoals zoveel autocoureurs in het karten. Via Formule Renault 2.0 en de Formule 3 maakte hij in oktober 2014 zijn debuut in de Formule 1. De Fransman heeft gereden voor onder meer het Force India F1 Team en – als test en reserverijder – Mercedes, maar in augustus 2019 keerde hij terug bij zijn oude liefde Renault. Daar volgde hij Nico Hülkenberg op.

© Instagram

Esteban Ocon autocoureur voor Renault

In zijn Formule 3-seizoen was Max Verstappen de grootste rivaal van Esteban Ocon. “Ik heb in 2011 ook tegen hem geracet, in de karts. Toen vochten we al harde duels uit, net als in de Formule 3. We komen elkaar altijd tegen. De strijd in de Formule 3 was zwaar en heftig. Ik was meestal sneller in de kwalificaties, hij in de races. We kwamen elkaar op de baan de hele tijd tegen”, blikte hij daar al eens op terug met Formule1.nl.

Leuk was dat niet altijd. “Nee, dat was helemaal niet leuk! Het was vaak op het randje van gevaarlijk; we hebben ik weet niet hoe vaak wiel-tegen-wiel gereden. Maar we zijn er nooit vanaf gegaan, dus kun je concluderen dat het harde, maar faire gevechten waren.”

Veel onderling respect was er dan ook niet tussen hen. “Niet echt. Op de baan nooit, erbuiten wel. We haatten elkaar gedurende het seizoen, daarbuiten was het oké. Maar ik denk dat we sindsdien wel volwassener zijn geworden.” Ongetwijfeld ook tot blijdschap bij zijn vriendin Elena Berri!