Spelersvrouw.nl

Edurne Garcia, zangeres en vriendin van David de Gea

Edurne Garcia vriendin David de Gea

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 1 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 22 augustus 2022

David de Gea heeft sinds 2010 een relatie met Edurne Garcia. Het liefje van de Spaanse doelman is zangeres van beroep.

Edurne wist al op jonge leeftijd dat ze wilde zingen. Als negen jarige werd ze al lid was van de kindermuziekgroep Trastos. Als kind speelde ze bovendien kleine rolletjes in de Spaanse tv-series Hospital Central (2002) en Ana y los 7 (2003). Echt bekend werd ze pas in 2005, toen ze deelnam aan Operación Triunfo. In 2015 nam ze namens Spanje deel aan het Eurovisie Songfestival in Wenen, waar ze echter geen hoge ogen gooide. Inmiddels zit ze als jurylid bij de Spaanse versie van Hollands Got Talent: Got Talent Espana.

De blondine is geliefd in Spanje, maar verguisd in Manchester. Ze speelde een dominante rol toen Real Madrid in 2015 dichtbij het binnenhalen was van David de Gea, die zelfs bereid was om salaris in te leveren om zijn vriendin Edurne gelukkig te maken. Zijn vriendin Edurne Garcia maakte er geen geheim van dolgraag terug te willen keren naar haar geboortestad, waar ze zelfs al een fraai appartement hadden gekocht. ,,Het weer in Engeland is verschrikkelijk en ik versta de mensen niet”, mopperde Edurne Garcia.

Vriendin David de Gea: Edurne Garcia

Ze vergeleek Manchester qua schoonheid met ‘de achterkant van een koelkast.’ Tijdens een interview liet ze, toen ze dacht dat de microfoon uitstond, doorschemeren dat de transfer naar Madrid rond zou zijn. Dat beek later niet te kloppen. Sterker nog, eind 2015 tekende de doelman een lucratief nieuw contract in Manchester, waar hij vijftien miljoen euro salaris per jaar zou verdienen. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat De Gea alsnog terugkeert naar Spanje, waar hij in het verleden speelde voor Atletico Madrid.

Niettemin wordt ze wel gezien als één van de knapste WAGs in Engeland. Edurne is naast zangeres ook model, prestatrice en actrice. Overigens is David de Gea, die ook vaste waarde is bij het Spaanse nationale elftal, een jaar of vijf jonger dan zijn knappe vriendin. Genoeg informatie over de twee knappe Spanjaarden, tijd voor wat prachtige foto’s van de blonde Edurne.