Spelersvrouw.nl

Dit is Isabel Haugseng Johansen, de vriendin van ster-spits Erling Haaland!

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 24 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 24 juni 2023

Isabel Haugseng Johansen is de prachtige vriendin van Erling Haaland. Een super-talent is het inmiddels niet meer, want Haaland is een van de beste voetballers op dit moment! Dit seizoen scoorde hij in de Premier League 36 goals, en dat is een record. Hij leed zijn ploeg niet alleen naar de League titel, maar ook naar de Champions League en FA Cup beker. En zijn vriendin kijkt vanaf de tribune mee.

© Instagram

Inhoudsopgave

Wie is Isabel?

Isabel Haugseng Johansen is de vriendin van Erling Haaland. Hoewel ze geen begrip is zoals haar beroemde vriend, is Isabel een belangrijke figuur in het leven van Haaland geweest, zowel op als buiten het veld.

Het stel ontmoette elkaar naar verluidt terwijl ze allebei naar de Bryne High School in Noorwegen gingen en zijn sindsdien samen geweest. Isabel is altijd al een enorme steun geweest voor Haaland, aangezien hij beroemd is geworden als een van Europa’s beste spitsen, en hij werd hem vaak aangemoedigd vanaf de tribune tijdens zijn wedstrijden.

Behalve dat ze een trouwe vriendin is, jaagt Isabel ook haar eigen dromen na als student-atleet. Ze speelt momenteel voetbal voor LSK Kvinner FK, een van de beste damesteams van Noorwegen.

© Instagram
Hoe oud is Erling Haaland

De Noorse spit Erling Haaland is momenteel 22 jaar.

Wie is de vader van Haaland?

Alf-Inge Rasdal Håland is een voormalig Noors voetballer die doorgaans speelde als verdediger. Hij is de vader van Erling Braut Haaland

Wat is de marktwaarde van Erling Braut Haaland

Erling Haaland wordt gewaardeerd op meer dan 245 miljoen euro, waarmee hij volgens een studie van CIES de duurste voetballer ter wereld is.

De voetbalcarrière van Haaland

Erling Haaland is geboren in Leeds, Engeland, waar zijn vader Alf-Inge speelde voor Leeds United. In zijn jeugdjaren speelde Haaland bij het Noorse teamBryne FK, maar pas toen hij in februari 2017 naar Molde FK verhuisde, begon hij echt te schitteren. Haaland tekende voor drie jaar en debuteerde op 4 juni van dat jaar in een zware 1-0 nederlaag tegen Sarpsborg 08. Maar coach Ole Gunnar Solskjær had vertrouwen in hem en liet hem in de eenenzeventigste wedstrijd invallen voor Fredrik Brustad. minuut. En het was op 6 augustus dat Haaland zijn eerste doelpunt maakte – een cruciale winnaar tegen Tromsø IL in de zevenenzeventigste minuut nadat Thomas Lehne Olsen de score had geopend en Sander Svendsen de gelijkmaker had gemaakt.

In de zomer van 2018 maakte Haaland de overstap naar RB Salzburg. Hij tekende een contract van vierenhalf jaar dat pas in februari 2019 in zou gaan. Zijn eerste seizoen bij de club was niet grandioos maar toen hij in het seizoen 19/20 tot meer wedstrijden in staat kwam, werd bekend hoe goed dit supertalent eigenlijk is. In het eerste seizoenhelft kwam de Noor op 28 doelpunten in slechts 22 wedstrijden, en schitterde hij in de Champions League.

En dat leed naar een contract bij het grote Borussia Dortmund waar hij in de winterstop van 19/20 heen ging. Tijdens zijn debuut bij de Duitse ploeg scoorde Haaland een hattrick en voorkwam dat Dortmund de wedstrijd zou verliezen. Heel Europa keek naar de wereldspits die goal na goal er in schoot. In die 2 jaar tijd scoorde Haaland 62 keer in 67 wedstrijden. Ook werd de spits verkozen tot Golden Boy wat staat voor beste Europese speler onder de 21 jaar.

In mei 2022 ging Manchester City in gesprek met de Duitse ploeg en kwam tot een mondeling akkoord voor 60 miljoen euro om de wereldspits over te nemen. Alleen Haaland had zelf nog niet akkoord gegeven. In juni dat jaar kwam die er als nog en maakte de Noorse spits de overgang naar de Premier League. Hij beleefde een droomstart bij de ploeg en scoorde in zijn eerste Premier League seizoen 36 keer

© Instagram