Spelersvrouw.nl

Dit is de vriendin van PSV’er Phillipp Mwene

Phillipp Mwene speelt vanaf het seizoen 2021/22 voor PSV. Hij is geboren op 29 januari 1994 in Wenen in Oostenrijk. Hij is dan ook Oostenrijker met Ghanese roots. Opvallend is dat hij in zijn loopbaan als profvoetballer nooit in de competities van Oostenrijk of Ghana heeft gespeeld. Wel is hij jeugdinternational van Oostenrijk geweest en werd hij ook opgeroepen voor de nationale selectie van Oostenrijk, maar kwam het nog niet tot een eerste optreden voor het land. Hij zat in de voorselectie voor het EK van 2021, maar haalde de definitieve selectie niet. Mwene heeft een vriendin, maar haar naam is nog onbekend.

Inhoudsopgave

Opleiding in Oostenrijk en Duitsland

Hoewel Phillipp Mwene nooit in Oostenrijk in de hoogste competitie heeft gespeeld, heeft hij er als jongen wel zijn opleiding als voetballer gekregen. Zo zat hij bijvoorbeeld lange tijd in de jeugdopleiding van de Oostenrijkse topclub Austria Wien.

In 2010 verhuisde hij op zijn zestiende naar de opleiding van de Duitse club VfB Stuttgart. Daar speelde hij enkele jaren, maar kwam hij nooit in het eerste elftal. Wel kwam hij uit voor Jong VfB Stuttgart dat in de lagere afdeling in Duitsland actief is. Uiteindelijk besloot hij om over te stappen naar een andere club binnen Duitsland.

Bij de profs

Als profvoetballer speelde Mwene een groot deel van zijn loopbaan tot nu toe in Duitsland. Zo speelde hij eerst twee jaar voor 1. FC Kaiserslautern. Daarmee speelde hij in de 2. Bundesliga, de op-één-na hoogste afdeling van Duitsland. In 2018 maakte hij de overstap naar 1. FC Mainz. Daar speelde hij 3 jaar mee in de Bundesliga. In zijn laatste jaar kwam hij tot 20 wedstrijden en 1 doelpunt. Voldoende om PSV ervan te overtuigen de speler binnen te halen. Mede ook omdat hij transfervrij te krijgen was. Bij PSV heeft hij getekend tot en met 30 juni 2024.

International voor Oostenrijk

Hoewel Phillipp Mwene ook Ghanese roots heeft, heeft hij altijd voor de nationale ploegen van Oostenrijk gespeeld. Hij speelde voor Oostenrijk-onder-17 en Oostenrijk-onder-19. De meeste duels heeft hij echter voor Jong Oostenrijk gespeeld.

Het is bij die selecties echter nooit tot grote toernooien gekomen. Die kans kwam wel bijna in 2021 toen hij bij de voorselectie voor het Oostenrijks elftal dat op het EK 2021 zou spelen zat. Bij het bekendmaken van de definitieve selectie bleek Mwene echter één van de vier afvallers te zijn. Daardoor staat hij nog altijd op 0 A-interlands voor het land.

Vriendin

Phillipp Mwene heeft een vriendin, hij heeft haar zelfs al ten huwelijk gevraagd en ze is meerdere keren op zijn Instagram profiel te zien. Wie zij is, is niet bekend en dus weten we ook niet wat ze doet en wat haar hobby’s zijn.