Spelersvrouw.nl

Dit is de vriend van Irene Schouten

Dirkjan Mak is de vriend van Irene Schouten, een Nederlandse schaatsster die momenteel uitkomt voor Team EasyJet. Ze wonen sinds begin 2018 samen in het kleine Hoogkarspel en zijn stapelverliefd op elkaar. Dirkjan Mak Mag Irene Schouten zelfs zijn ‘vrouw’ noemen. Het stel trouwde namelijk in 2022.

Inhoudsopgave

Dirkjan Mak vriend Irene Schouten

Dirkjan Mak is geboren in Blokker, in de provincie Noord-Holland. Hij studeerde op het Hout en Meubileringscollege en maakte ook een uitstapje naar Amerika, waar hij lessen volgde op de Smithtown High School West.

Tegenwoordig runt Dirkjan een eigen bedrijf genaamd Dirkjan Mak Restauratie & Timmerwerk. Voor zowel particulieren als bedrijven levert hij werkzaamheden aan keukens, kasten, interieur of ander fijn timmerwerk, binnen of buiten.

© Instagram

Dirkjan Mak en Irene Schouten wonen samen

In 2018 kochten Irene Schouten en vriend Dirkjan Mak hun eerste huisje. Dat was wel even wennen, erkende Irene al eens in een interview met Schaats.nl, in oktober van dat jaar: “Zeker in het begin. We hebben nog eens in een rustperiode een weekje vakantie genomen. Zijn we lekker naar Spanje gegaan, naar Malaga. Beetje hardlopen, beetje hiken.”

“Ik kan toch niet de hele dag aan het strand liggen. Maar dat was dus wel meteen de eerste keer dat we langer dan vijf dagen bij elkaar geweest zijn. Vorig jaar was ik zoveel weg. Trainingskampen, wedstrijden. Maar nu gaat het erg goed.”

© Instagarm

Irene Schouten Nederlandse schaatsster van Team Zaanlander

De in 1992 in Andijk geboren Irene Schouten schaatst op de lange baan (vooral allround), op de marathon én op de inline-skates. In 2015 sloot ze onder trainster Jillert Anema aan bij de ploeg Cafis, dat sinds 2018 Team EasyJet heet.

Van 2013 tot 2017 pakte Irene Schouten telkens de titel in de Nederlandse Massastart, en van 2015 tot 2019 greep ze zelfs de Wereldtitel op die discipline. Jorrit Bergsma en Ireen Wüst zijn zijn oud-ploeggenoten van haar.

Bij Team Zaanlander was niet alleen Irene, maar ook broer Simon Schouten actief. Hij stopte in 2019 echter als profschaatser. Nu zit Simon samen met de vriend van Irene Schouten, Dirkjan Mak, zeer regelmatig op de tribune om haar toe te juichen. Wat zullen ze beiden trots op haar zijn!

© Instagram

Irene Schouten tekent 4 jaar meer bij Team Zaanlander

Afgelopen winterspelen kende Irene haar droomseizoen. Ze won maar liefst 3 keer goud en één keer zilver in Peking. Ze behaalde deze op de 3000m en de 5000m. Beide ook nog met een olympisch record.

Afgelopen oktober tekende Schouten nog 4 jaar bij haar contract. Dat bekent dat ze dus samen blijft met coach Jillert Anema, waar ze al 3x goud en 2x brons mee wist te winnen. Ook werd ze wereldkampioen op de Allround en won ze ook prijzen op andere grote toernooien.

Irene Schouten getrouwd met Dirkjan Mak

In de zomer van 2020 vroeg Dirkjan zijn vriendin Irene Schouten ten huwelijk. En ze gaf hem het ja-woord. Irene verteld: “hij vroeg me op een maandagavond om mee te gaan zwemmen, dat vond ik raar want het was helemaal geen mooi weer. Toen heeft hij me daar gevraagd”. 2 jaar later in juni 2022 zijn de twee getrouwd, en dit deelden ze vol trots!

© Instagram
Hoe oud is Irene Schouten?

Irene Schouten is 30 jaar en is geboren op 21 juni 1992

Wie is de moeder van Irene Schouten?

Jolanda Schouten is de moeder van Irene Schouten. Jolanda kreeg een aantal jaar geleden te maken met een hersenbloeding. Daarom woont ze nu in een verzorgingstehuis.

Hoe heet de documentaire van Irene Schouten?

Irene Schouten heeft samen met haar gezin een eigen documentaire gekregen. Deze gaat over hoe hun leven is omgeslagen nadat moeder Jolanda een hersenbloeding kreeg. De docu heet “het leven gaat niet altijd over tulpen”.