Spelersvrouw.nl

Dieuwertje van Kalken vriendin van Gerben Jorritsma

Dieuwertje van Kalken is de vriendin van Gerben Jorritsma, een Nederlandse langebaanschaatser die gespecialiseerd is in sprintafstanden. Hij is oud-schaatser voor de ploeg TalentNED.

Inhoudsopgave

Dieuwertje van Kalken vriendin Gerben Jorritsma

Dieuwertje van Kalken is net als vriend Gerben Jorritsma schaatser. Ze doet marathons voor schaatsteam Turner en won in 2018 nog verrassend het NK Marathon voor junioren.

Verder volgt de knappe blondine de opleiding Geneeskunde in Groningen. Als vriend Gerben Jorritsma onverhoopt een blessure oploopt, of Dieuwertje zelf natuurlijk, hoeven ze zich dus niet direct zorgen te maken, want ze zijn bij haar in goede handen.

Gerben Jorritsma oud-schaatser van TalentNED

De in 1993 in Diever geboren Gerben Jorritsma won in 2015 zijn eerste wereldbekerwedstrijd op de 1000 meter. Hij versloeg daarmee onder meer Kjeld Nuis en Stefan Groothuis. In 2019 tekende hij bij de ploeg TalentNED. Zijn carrière heeft hijzelf vroegtijdig beëindigd, omdat hij ging nieuwe sponsors meer kon vinden, en hierdoor niet van ‘zijn sport’ kon leven.

Gerben Jorritsma tevens begenadigd tekenaar

Op het ijs is Gerben dus een groot talent, maar ook met een potlood weet hij wel raad. Hij tekent namelijk graag, en dan het liefst sportauto’s. Niet omdat hij dol is op vlotte bolides, maar omdat ze vol details zitten die Gerben uit kan tekenen.

“Van het profiel van de banden tot de vorm van een motorkap. Het is uitdagend om het goed op papier te krijgen”, vertelde Gerben in 2015 al aan HP/De Tijd.

Of vriendin Dieuwertje van Kalken ook zo goed kan tekenen is niet bekend, maar in ieder geval vormen ze samen een prachtig plaatje!