Spelersvrouw.nl

Diana de Jong, de vrouw van Cambuur-icoon en De Graafschap-trainer Henk de Jong

Diana de Jong vrouw van Henk de Jong

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 6 januari 2015

Laatst Geüpdatet: 6 juni 2023

Diana de Jong is de vrouw van Henk de Jong. Ze is de First Lady van De Graafschap. Zijn grote liefde, de vrouw waar hij zo lyrisch en lovend over spreekt.

Inhoudsopgave

Diana de Jong vrouw Henk de Jong

Diana de Jong is de vrouw van Henk de Jong. Samen hebben ze vier kinderen. Diana de Jong lijkt perfect te passen bij haar man Henk, de nuchtere en eerlijke Fries uit Drachten. Aan zijn lijf geen polonaise: ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.’ Hoewel, geen polonaise.. Henk en Diana bewezen in 2013 hun unieke degelijkheid door samen een cursus ballroomdancing te volgen. Ze slaagden voor de ‘bronzen’ cursus, waardoor van Henk dus nu verwacht mag worden dat hij feilloos de ‘cha-cha-cha’ en ‘quick step’ kan opvoeren met zijn geliefde..

Nog meer weetjes die u wellicht onzinnig vindt: onlangs kochten Henk en Diana een caravan, waarmee ze onder meer naar Italië zullen trekken. Daar kan Henk naar hartelust fietsen en vissen. Het respect van Henk de Jong voor zijn vrouw Diana kwam ook naar voren in het veelbesproken interview bij de NOS, kort na het vertrek van Dwight Lodeweges.

Geen ontslag Henk de Jong

“Als ik thuis zou komen en zou zeggen dat ik ook ontslag had genomen, zou mijn vrouw zeggen: Sodemieter jij even op, maar dat kan niet.” En in de Leeuwarder Courant zei hij al eens: “Zij is de vrouw die ik nodig heb. Een mooie, lieve, nuchtere vrouw.” En tegenover SporteninLeeuwarden: “Mijn vrouw is de manager thuis en houdt me rustig. Ze is een echte voetbalvrouw en net als de rest van het gezin een echte SC Cambuur-Leeuwarden supporter.”

Diana werkt bij ROC de Friese Poort en is net als Henk, die jarenlang spinninginstructeur was, erg sportief. Hij noemt haar ‘één van de allermooiste vrouwen van Nederland’. Ze ontmoetten elkaar echter in de kantine van Drachtser Boys: “Ik was trainer bij Drachtster Boys, zij stond achter de bar. Ik zag haar staan en zei meteen: Die is van mij! Ik kijk veel naar andere vrouwen, daar heb ik ogen voor gekregen. Dat weet ze ook. Maar er is niemand zo belangrijk in mijn leven als Diana”, stelt hij in Voetbal International.

Gezondheid Diana de Jong gaat achteruit

Toch twijfelt Henk de Jong nu aan zijn carrière als trainer. Hij heeft het goed naar zijn zin bij De Graafschap, maar met de gezondheid van zijn vrouw gaat het niet goed. “Het heeft met de gezondheid van mijn vrouw te maken. Zij is niet fit. Dat is de reden dat ik de tijd nodig heb om na te denken over mijn toekomst. Ik heb een heel mooie aanbieding van De Graafschap ontvangen. Ik heb het ook geweldig naar mijn zin. Maar ik moet goed afwegen of het gezien mijn thuissituatie verstandig is mijn contract te verlengen.” Het is dan ook onduidelijk of hij bij De Graafschap bijtekent.