Spelersvrouw.nl

Daniela Löw, de vrouw van Joachim Löw

Joachim Low

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 juni 2016

Laatst Geüpdatet: 18 juni 2023

Mannschaft-trainer Joachim Löw is al sinds 1986 getrouwd met zijn vrouw Daniela. Het paar is altijd kinderloos gebleven. En sinds het EK van 2016 vragen wij ons af hoe Daniela Löw tegen het vreemde gedrag van haar man aankijkt. Want iedereen kan zich het moment wel heugen dat Joachim opeens zijn hand in zijn broek stak… en daarna aan zijn vingers ging ruiken.. Bah!

Ondanks de beroemdheid van haar man blijft Daniela graag op de achtergrond: ,,Hij is de ster, ik hou niet zo van de spotlights”, vertelde ze in een interview. De succesvolle trainer respecteert de wens van zijn vrouw. Daniela gaat wel naar wedstrijden van haar man, maar zit dan liever met vrienden op de normale tribune dan tussen de VIPS op het ereterras.

Daniela is de jeugdliefde van ‘Jogi’. Ze ontmoetten elkaar op school. Joachim Löw studeerde om groothandelsvertegenwoordiger te kunnen worden, zij werkte bij een autobedrijf in Freiburg. Toen Jogi ging spelen bij de club waar Daniela’s vader voorzitter was, sloeg de vonk over. In 1986 trouwden ze, ook voor de kerk. Het huwelijk kende geen schandalen. ,,En helaas zijn er geen kinderen gekomen”, biechtte Joachim Löw op. Wel steunen ze kinderen in Afrika en India.

In de tijd die ze samen hebben lezen Joachim en Daniela graag, of voeren ze goede gesprekken. Naastenliefde is voor hun beide erg belangrijk. Om die reden zetten ze zich ook in voor scholen in arme landen.

Joachim Löw en zijn vrouw

Dani, zoals ze ook vaak wordt genoemd, heeft haar eigen carrière. Ze is inkoopster bij een groothandel en heeft een eigen boutique. Onlangs baarde ze opzien door flink te zijn afgevallen. De altijd wat gezette Daniela raakte liefst vijftien kilo kwijt, onder meer door veel te sporten. Samen met Joachim heeft de blondine een appartement in het centrum van Berlijn en een mooi huis in Wittnau. Daar genieten ze graag van een bord spaghetti en een mooi glas rode wijn. Dat moet geen probleem zijn van het salaris van naar schatting 2,7 miljoen euro per jaar.

Löw werkte als clubtrainer onder meer bij VfB Stuttgart, het Oostenrijkse FC Tirol Innsbruck en Austria Wien en het Turkse Fenerbahce. Zijn hoogtepunt was echter zonder twijfel de eindzege op het Wereldkampioenschap in 2014.