Spelersvrouw.nl

Cristiano Ronaldo, salaris, gezin, vermogen en vrouw

Cristiano Ronaldo, salaris, gezin, vermogen en vrouw

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 10 juni 2023

Laatst Geüpdatet: 10 juni 2023

Cristiano Ronaldo, geboren op 5 februari 1985 in Funchal, Madeira, Portugal, is een van ’s werelds bekendste en getalenteerde voetballers.

Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste spelers aller tijden. Ronaldo begon zijn professionele carrière bij Sporting CP in Portugal voordat hij werd opgemerkt door Manchester United, waar hij van 2003 tot 2009 speelde. In die periode won hij talrijke titels, waaronder drie Premier League-kampioenschappen en de UEFA Champions League.

In 2009 maakte Ronaldo de overstap naar Real Madrid, waar hij uitgroeide tot een legende. Hij vestigde talloze records en behaalde buitengewone prestaties, waaronder vier Champions League-titels en vier Ballon d’Or-prijzen (nu bekend als de FIFA Ballon d’Or). Ronaldo werd de all-time topscorer van Real Madrid voordat hij in 2018 naar Juventus vertrok.

Ronaldo heeft niet alleen op clubniveau uitgeblonken, maar ook voor het Portugese nationale team. Hij heeft zijn land vertegenwoordigd op meerdere grote toernooien, waaronder het Europees kampioenschap en de Wereldbeker.

Hij heeft Portugal geholpen de UEFA Euro 2016 en de UEFA Nations League 2019 te winnen. Naast zijn sportieve prestaties staat Ronaldo ook bekend om zijn filantropische werk.

Hij heeft goede doelen gesteund en heeft zijn platform gebruikt om bewustzijn te creëren voor verschillende maatschappelijke kwesties.

Cristiano Ronaldo is niet alleen een buitengewone voetballer, maar ook een inspiratiebron voor miljoenen fans over de hele wereld. Zijn ongeëvenaarde vaardigheden, atletisch vermogen en toewijding aan het spel hebben hem een enorm iconische status bezorgd.

In dit artikel gaan we dieper in op wie Cristiano Ronaldo is, hoe zijn jeugd was, bij welke clubs hij heeft gespeeld en hoe hij heeft uit kunnen groeien tot de legende die hij vandaag de dag is.

De jeugd van Cristiano Ronaldo
© Instagram @cristiano

Inhoudsopgave

De jeugd van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo werd geboren op 5 februari 1985 in Funchal, de hoofdstad van het Portugese eiland Madeira.

Hij groeide op in een bescheiden gezin en had een passie voor voetbal vanaf jonge leeftijd. Ronaldo’s vader, José Dinis Aveiro, was een tuinman en zijn moeder, Maria Dolores dos Santos Aveiro, werkte als kok.

Hij had ook een oudere broer, Hugo, en twee oudere zussen, Elma en Katia. Als kind speelde Ronaldo voetbal op straat met vrienden en ontwikkelde hij al snel zijn vaardigheden en techniek.

Op 10-jarige leeftijd trad hij toe tot de jeugdacademie van Andorinha, een lokale voetbalclub op Madeira. Zijn talent viel al snel op en hij trok de aandacht van scouts van Sporting CP, een grote club uit Lissabon.

Op 12-jarige leeftijd verhuisde Ronaldo naar Lissabon om zich bij de jeugdacademie van Sporting CP aan te sluiten. Hier werd zijn talent verder ontwikkeld en maakte hij indruk met zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid.

Op 16-jarige leeftijd maakte Ronaldo zijn debuut in het eerste elftal van Sporting CP, waar hij al snel opviel bij andere Europese topclubs.

De carrière van Ronaldo
© Instagram @cristiano

Hoe ging het leven van Ronaldo toen verder?

In 2003 trok Ronaldo de aandacht van Manchester United, een van de meest succesvolle clubs in Engeland. Hij tekende bij Manchester United en verhuisde op 18-jarige leeftijd naar Engeland.

Ronaldo’s tijd bij Manchester United was uitermate succesvol, waarbij hij belangrijke bijdragen leverde aan het winnen van drie Premier League-titels en de UEFA Champions League in 2008. Ronaldo’s jeugd werd echter ook getekend door persoonlijke tragedies.

Op 20-jarige leeftijd overleed zijn vader aan leverfalen, wat een grote impact op hem had. Hij had een nauwe band met zijn vader en ziet hem als belangrijke inspiratie.

Cristiano Ronaldo’s jeugd heeft hem uiteindelijk weten te vormen tot de gedreven en ambitieuze atleet die hij vandaag de dag is.

Zijn bescheiden achtergrond en vroege ontwikkeling in het voetbal hebben bijgedragen aan zijn vastberadenheid en de werkethiek die hij heeft. Zijn doorzettingsvermogen en toewijding om zijn talent te maximaliseren hebben hem geholpen om uit te groeien tot een van de grootste voetballers aller tijden.

Alle clubs Ronaldo
© Instagram @cristiano

Bij welke clubs heeft Ronaldo allemaal gespeeld?

Cristiano Ronaldo heeft gedurende zijn indrukwekkende carrière bij verschillende voetbalclubs gespeeld, zowel in Portugal als in het buitenland. Zijn eerste professionele club was Sporting CP, waar hij in 2002 debuteerde in het eerste elftal. Met zijn opvallende prestaties en talent trok hij de aandacht van topclubs.

In 2003 maakte Ronaldo de overstap naar Manchester United in de Premier League. Hij brak snel door en werd een cruciaal onderdeel van het succes van de club onder manager Sir Alex Ferguson.

Bij Manchester United won Ronaldo drie Premier League-titels, een FA Cup, twee League Cups en de UEFA Champions League in 2008. Hij groeide uit tot een wereldster en ontving de eerste van zijn vijf Ballon d’Or-prijzen tijdens zijn tijd bij de club.

In 2009 volgde de meest spraakmakende transfer in de voetbalgeschiedenis op dat moment, toen Ronaldo naar Real Madrid vertrok voor een recordbedrag. Bij Real Madrid maakte Ronaldo een onuitwisbare indruk, waar hij uitgroeide tot een icoon van de club.

Hij won vier Champions League-titels, twee La Liga-titels, twee Copa del Rey-titels en vele individuele prijzen. Ronaldo brak talloze records en scoorde meer dan 450 doelpunten in zijn negen seizoenen bij de club.

In 2018 maakte Ronaldo de overstap naar Juventus, waar hij het team versterkte met zijn ervaring en doelgerichtheid. Bij Juventus won hij meerdere Serie A-titels en individuele onderscheidingen. Zijn impact op de club en het Italiaanse voetbal was enorm, en hij vestigde zich vrij snel als een van de meest invloedrijke spelers in de geschiedenis.

Ronaldo’s carrière is echter nog niet ten einde. In 2021 keerde hij terug naar Manchester United, waar hij opnieuw een iconische status verwierf. Hij blijft zijn vaardigheden en scoringsinstinct demonstreren op het hoogste niveau.

Met zijn buitengewone prestaties en successen bij verschillende clubs heeft Cristiano Ronaldo zijn stempel gedrukt op het moderne voetbal en wordt hij beschouwd als een van de grootste spelers ooit. Zijn carrière is een weerspiegeling van zijn talent, toewijding en onvermoeibare drang naar succes.

De kinderen van Cristiano Ronaldo
© Instagram @cristiano

De kinderen van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, de Portugese voetballegende, is gezegend met vier kinderen. Zijn oudste zoon, Cristiano Ronaldo Jr., werd geboren in 2010 en zijn tweeling, Eva en Mateo, werden geboren via een draagmoeder in 2017. Later datzelfde jaar verwelkomde Ronaldo zijn vierde kind, Alana Martina, met zijn vriendin Georgina Rodriguez.

Ronaldo houdt zijn kinderen doorgaans buiten de schijnwerpers, maar af en toe deelt hij intieme momenten met hen op zijn sociale media. Hij laat zien hoe trots hij is op zijn kinderen en de bijzondere band die hij met hen heeft. Ronaldo heeft altijd benadrukt hoe belangrijk zijn familie voor hem is.

Hij is een liefdevolle vader en zorgt ervoor dat hij betrokken is bij het leven van zijn kinderen, ondanks zijn drukke voetbalcarrière. Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat zijn kinderen zijn grootste bron van motivatie en inspiratie zijn.

Als toegewijde vader probeert Ronaldo zijn kinderen een normale opvoeding te geven, ondanks hun wereldwijde bekendheid. Hij waardeert hun privacy en probeert hen te beschermen tegen onnodige media-aandacht.

Met zijn kinderen heeft Cristiano Ronaldo een prachtig gezin gevormd dat hem steunt en motiveert in zijn voetbalcarrière. Hij geniet van kostbare momenten met zijn kinderen en zorgt ervoor dat hij aanwezig is in hun leven, zelfs te midden van zijn drukke schema als een van ’s werelds meest gevierde voetballers.

Het vermogen van Cristiano Ronaldo
© Instagram @cristiano

Het vermogen van Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo is niet alleen een van de meest getalenteerde voetballers ter wereld, maar ook een van de rijkste. Zijn vermogen is opgebouwd door zijn succesvolle voetbalcarrière en diverse zakelijke ondernemingen. Volgens Forbes was Ronaldo in 2021 een van de best betaalde atleten ter wereld, met een geschat inkomen van $120 miljoen.

Hij verdiende niet alleen een vorstelijk salaris bij zijn voetbalclubs, maar ook door sponsordeals en lucratieve contracten met merken als Nike, Tag Heuer en Clear Haircare. Deze endorsement deals hebben bijgedragen aan zijn financiële succes en hebben zijn vermogen aanzienlijk vergroot.

Naast zijn inkomsten uit voetbal en sponsordeals, heeft Ronaldo ook geïnvesteerd in verschillende zakelijke ondernemingen. Hij heeft zijn eigen merk CR7 gelanceerd, dat sportkleding, schoenen, parfums en andere producten produceert. Ronaldo heeft ook geïnvesteerd in vastgoed, waaronder luxe villa’s en hotels.

Het geschatte vermogen van Cristiano Ronaldo varieert, maar volgens bronnen wordt zijn totale nettovermogen geschat op meer dan 500 miljoen dollar. Dit maakt hem een van de rijkste sporters ter wereld.

Het succes en de financiële welvaart van Ronaldo weerspiegelen niet alleen zijn buitengewone talent op het voetbalveld, maar ook zijn slimme zakelijke beslissingen.

Hij heeft zijn sportieve prestaties en wereldwijde bekendheid gebruikt om een solide financiële basis op te bouwen, die hem en zijn gezin in staat stelt om een luxueuze levensstijl te leiden en te genieten van de vruchten van zijn harde werk. Dat is natuurlijk meer dan verdiend.

Cristiano Ronaldo en de band met zijn moeder
© Instagram @cristiano

Cristiano Ronaldo en de band met zijn moeder

Cristiano Ronaldo heeft altijd een sterke en bijzondere band gehad met zijn moeder, Maria Dolores dos Santos Aveiro. Ze is een belangrijke figuur in zijn leven en heeft hem altijd gesteund in zijn voetbalcarrière. Ronaldo heeft openlijk zijn waardering en liefde voor zijn moeder uitgesproken.

Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat zijn moeder zijn grootste inspiratiebron is en dat ze een enorme rol heeft gespeeld in zijn succes. Hij noemt haar vaak zijn heldin en prijst haar onvoorwaardelijke steun en opofferingen. Dat is heel erg mooi.

Maria Dolores heeft een grote rol gespeeld in de opvoeding van Ronaldo. Ze was altijd aanwezig bij zijn wedstrijden, zowel in zijn jeugdjaren als tijdens zijn professionele carrière. Haar aanwezigheid en aanmoediging hebben Ronaldo geholpen om te groeien en zich te ontwikkelen tot de voetballer die hij vandaag de dag is.

Daarnaast heeft Ronaldo zijn moeder financieel ondersteund en haar geholpen om een comfortabel leven te leiden. Hij heeft haar onder andere een huis en luxe cadeaus gegeven als blijk van dankbaarheid en waardering.

De band tussen Ronaldo en zijn moeder gaat verder dan alleen moeder en zoon. Ze hebben samen ook liefdadigheidswerk gedaan en hebben bijgedragen aan verschillende goede doelen. Ronaldo heeft zijn succes gebruikt om anderen te helpen, en zijn moeder heeft hem daarin altijd gesteund.

De relatie tussen Cristiano Ronaldo en zijn moeder is een toonbeeld van liefde, steun en dankbaarheid. Het heeft hem geholpen om te gedijen in zijn carrière en heeft hem geïnspireerd om anderen te helpen. Hun sterke band blijft een belangrijk onderdeel.

Ex-vriendin Ronaldo
© Instagram @irinashayk
Cristiano Ronaldo nieuwe vrouw
© Instagram @irinashayk

De relaties die Cristiano Ronaldo heeft gehad

Cristiano Ronaldo is een van de meest besproken voetballers als het gaat om zijn romantische relaties. Hoewel hij bekendstaat om zijn privacy, zijn er een paar relaties van hem bekend. Zo had Ronaldo een langdurige relatie met het Russische model Irina Shayk, die duurde van 2010 tot 2015. Het stel verscheen regelmatig samen op rode loper-evenementen en gingen op vakantie, maar ze hielden hun privéleven grotendeels buiten de schijnwerpers.

Na zijn breuk met Shayk, werd Ronaldo gelinkt aan verschillende andere vrouwen, maar hij hield zijn romantische leven over het algemeen privé. In 2016 bevestigde hij dat hij vader was geworden van een tweeling, maar de identiteit van de moeder(s) is niet openbaar gemaakt.

Ronaldo heeft ook een relatie met het Spaanse model Georgina Rodriguez, die hij in 2016 ontmoette. Ze zijn sindsdien een paar en hebben samen een dochter, Alana Martina, geboren in 2017. Ronaldo en Rodriguez verschijnen regelmatig samen op meerdere evenementen.

Ondanks zijn status als een van de bekendste voetballers ter wereld, heeft Ronaldo ervoor gekozen om zijn romantische relaties grotendeels en zoveel mogelijk privé te houden.

We hopen nu dat je een goed beeld hebt van Cristiano Ronaldo. Hoe hij voetballer is geworden, hoe zijn jeugd is geweest, bij welke clubs hij allemaal heeft gespeeld, de band die hij heeft met zijn moeder en die hij had met zijn vader, die helaas is overleden. En je weet nu ook meer over zijn kinderen en de relaties die hij heeft gehad. Ronaldo gaat nu in Saudi-Arabië voetballen, dus we kunnen voorlopig van zijn voetbalkunsten blijven genieten.

Foto’s © Instagram @cristiano