Spelersvrouw.nl

Coen Rijpma vriend van Antoinette de Jong

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 18 oktober 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Coen Rijpma is de vriend van Antoinette de Jong, een Nederlandse langebaanschaatsster die gespecialiseerd is in allrounden en op de 3000 meter. Eerder had de rossige schaatsster ook al een relatie met Sytse Jongbloed.

Inhoudsopgave

Coen Rijpma vriend Antoinette de Jong

Antoinette de Jong heeft sinds 1 oktober 2019 een relatie met Coen Rijpma, een wielrenner van de Noordelijke Wieler Vereniging Groningen.

In 2017 kwam hij nog zwaar ten val, in Bedum. Twee klaplongen, negen gebroken ribben en 21 breuken: Coen ‘had zich al neergelegd bij de dood’, schreef de Leeuwarder Courant. De vriend van Antoinette de Jong belandde op de intensive care en knokte, met succes dus, voor zijn leven.

Inmiddels zijn de twee nog smoorverliefd op elkaar en hebben hun relatie bekroond met het huwelijk.

© Instgram

Coen Rijpma wielrenner

In het Dagblad van het Noorden blikte de huidige vriend van Antoinette de Jong een jaar later terug op zijn val, tijdens de Omloop van Bedum: “Ik nam een stuk stoeprand mee en toen klapte het stuur me uit de handen. Ik zag mezelf nog over het eerste van die rij betonnen paaltjes heen vliegen, maar tegen de tweede landde ik dus hard. Het was even stil, waarna mensen om me heen meteen riepen: ‘bel 112, bel 112!'”

“Ik kon geen adem halen en viel even weg. Later kwam de ambulance, dat kreeg ik weer mee. En er werd gesproken over de traumaheli die moest komen. Toen dacht ik nog: ok, dan is het mis. Niet dat ik vreesde voor mijn leven ofzo, maar ik wist wel dat het ernstig was. Daarna was ik weer weg.” Gelukkig is Coen Rijpma nu helemaal hersteld, en verloor hij later dus zijn hart aan schaatsster en zijn vriendin Antoinette de Jong.

Antoinette de Jong schaatsster

Antoinette de Jong is in 1995 geboren in Heerenveen. Haar eerste prijzen pakte ze in 2016, op de Wereldkampioenschappen won ze reeds de gouden medaille in de ploegenachtervolging (2016 en 2017) en allround (2019).

Antoinette de Jong komt uit voor team Jumbo-Visma, onder leiding van trainer Jac Orie. De Jong haar vriend Coen Rijpma is al eens – apetrots natuurlijk – op de tribune gespot voor zijn knappe vriendin op het ijs. De liefde is nog pril, maar de tortelduifjes zijn nu al zeer gehecht aan elkaar!