Spelersvrouw.nl

Claire Hall, de goed verborgen vriendin van Tim Krul

Claire Hall vriendin Tim Krul

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 5 februari 2015

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

Jarenlang leefde hij buiten de schijnwerpers van de Nederlandse media, maar sinds het WK van 2014 is Tim Krul in heel Nederland bekend. De doelman van Norwich City heeft een relatie met Claire Hall, een Engelse schone die hij na zijn overstap leerde kennen.

Krul verruilde al op jonge leeftijd Den Haag voor het avontuur van de Premier League. Als 17-jarige tekende hij bij Newcastle. Enkele verhuurperiodes later en veel geduld, is hij inmiddels de eerste man van The Magpies. In Engeland leerde hij ook Claire kennen.

Huize Krul maakte zich afgelopen tijd nogal druk om hetgeen er in hun achteruin gebeurde. Tim en Claire steunden namelijk vorig jaar met overgave het verzet tegen windmolens in hun nabije woonomgeving van Northumberland. Claire verscheen zelfs bij een protestbijeenkomst, terwijl Tim zijn handtekening zette onder een petitie tegen de enorme windturbines. Tim en Claire hebben een dochtertje. De lange doelman nam haar onder meer mee het veld op voorafgaand aan het duel met Cardiff City.

Claire Hall de vriendin van Tim Krul

Op sportief gebied gaat het Krul voor de wind. Zijn status en populariteit is groeiende. Naast een basisplaats bij Newcastle is hij ook doorgedrongen tot de top 3 keepers van Nederland. In de WK-wedstrijd tegen Costa Rica beleefde de Hagenaar zijn ‘finest hour’. Diep in de verlenging werd hij ingebracht met het oog op de penaltieserie. En met succes: Krul stopte 2 van de 5 strafschoppen en groeide uit tot de held van Oranje. Na afloop sprak hij over een ‘jongensdroom’.

Claire houdt zich vooralsnog grotendeels op de vlakte. Foto’s van het stel duiken wel her en der op, maar Claire zoekt de spotlights niet zelf op en is bepaald geen standaard voetbalvrouw. Dat lijkt ook wel verstandig, want de Engelse boulevardpers smult van ‘wags’ die hun leven exploiteren. Dat is echter niet besteed aan Claire, die haar relatie met Tim Krul privé houdt. Zodoende is ook weinig van haar bekend. Wat we wel weten is dat Claire familie heeft die ‘van de andere kant zijn’. Daarmee wordt gezinspeeld op de rivaliteit tussen Newcastle United en Sunderland. Daarnaast gaf Krul als eens toe dat het Claire is die het huishouden draait en dagelijks zijn prakje klaarmaakt. Want voor zelf koken is hij naar eigenzeggen ’te lui’..

Foto: I-Marbella.com