Spelersvrouw.nl

Chana Kesselaar vriendin van Sven Botman

Chana Kesselaar vriendin Sven Botman

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 12 juli 2019

Laatst Geüpdatet: 18 maart 2023

Chana Kesselaar is de vriendin van Sven Botman, voetballer die in de jeugd bij Ajax doorbrak. De blondine voetbalde zelf ook: bij de amateurclub SDZ (Samenspel Doet Zegevieren). Tegenwoordig is Sven misschien wel de belangrijkste speler van Newcastle United. De ploeg maakt een behoorlijke opmars in de Premier League. Momenteel staan ze 5e en hebben ze de minste wedstrijden verloren van alle ploegen.

Inhoudsopgave

Chana Kesselaar vriendin Sven Botman

Chana Kesselaar is geboren en getogen in onze hoofdstad Amsterdam. Ze kan dan ook niet nóg trotser zijn dat haar vriend Sven Botman onder contract staat bij het grote Ajax.

Chana studeerde op het Luzac College in hetzelfde Amsterdam, en werkt daar nu ook: als hostess bij The Harbour Club in het oosten van de stad.

© Instagram

Vriendin Chana houdt zelf ook van voetbal

In haar vrije tijd luistert ze graag naar hiphopmuziek, trapt ze net als vriend Sven tegen een bal, of gaat ze natuurlijk naar haar geliefde kijken op Sportcomplex De Toekomst.

Sven Botman uit de jeugd van Ajax

Sven Botman is in januari 2000 geboren in Badhoevedorp, behoorlijk in de buurt van vriendin Chana Kesselaar dus. In 2009 maakte de bijna twee meter lange verdediger de overstap naar zijn droomclub Ajax, waar hij in 2018 zijn debuut in het profvoetbal maakte.

Botman speelde toen in de Jupiler League (tegenwoordig Keuken Kampioen Divisie) mee tegen Roda JC (2-1 nederlaag). Verder speelde de linkspoot al voor diverse jeugdelftallen van Nederland, regelmatig onder toeziend oog van zijn Chana.

In 2020 verkaste Botman naar Lille OSC. Hier heeft hij 2 seizoenen mee gedraaid en in juni 2022 kocht Newcastle United Sven voor zo’n goeie 37 miljoen euro. Nadat een groep rijke sjeiks de club overkocht is de ploeg bezig aan een grote opmars. Samen met de belangrijke Botman staat de ploeg nu 5e in de Premier League.