Spelersvrouw.nl

Carla Higgs, vriendin van Vincent Kompany

Carla Higgs is al enkele jaren de knappe vriendin van Vincent Kompany. Het stel is zelfs getrouwd en heeft al een kindje: Sienna.

De Engelse leerde Kompany kennen toen hij nog in het Duitse Hamburg speelde. Twee jaar lang bleef hun relatie geheim, pas in 2010 werd hun liefde openbaar toen ze samen verschenen bij een liefdadigheidsevenement in Manchester. In diezelfde stad heeft ze een eigen radioprogramma: ,,Sinds een paar weken heb ik mijn eigen programma bij Radio Capitol in Manchester. Ik verzorg er een ontbijtshow.” Ze zou graag ook een sportprogramma presenteren: ,,Want ik hou van sport. In die zin helpt het wel om met een topsporter getrouwd te zijn.”

Vincent Kompany heeft een relatie met Carla Higgs

Volgens Carla Higgs is zij de reden dat Kompany tekende bij Manchester City: ,,Ik ben inderdaad al heel mijn leven fan van City. Misschien heb ik Vincent er wel geïntroduceerd. Ik zei tegen hem dat City mijn team was, en dat mijn hele familie ervoor supporterde. Hij dacht toen: misschien moet ik daar ’s gaan kijken.” Ze komt vaak kijken bij zijn wedstrijden: ,,Ik ga meestal mee bij een match. Trouwens, België is heel erg leuk. Ik meen dat. Ik ben natuurlijk geen Belgische, maar als ik over België spreek, zeg ik altijd wij.”

Ze vindt zichzelf allesbehalve een standaard voetbalvrouw: ,,Ik ben geen blond wicht met een chihuahua in haar handtas, hè.” Over hun karakters zegt ze: ,,Wij zijn tegengestelden, hij is een gentleman, altijd correct en verzorgd. Hij is zich altijd heel erg be­wust van wat wel of niet past. Ik daarentegen, ik ben een ongeleid projectiel. Ik ben luid en in your face. En tegenwoordig kan ik niet langer in alle situaties de impulsieve Carla zijn. Al probeer ik wel mezelf te blijven, dat heb je misschien gemerkt in de festivalverslaggeving: ik ben gewoon een meisje van Manchester, ik hou van voetbal en muziek.”