Spelersvrouw.nl

Caitlin Dijkstra gaat met Oranje naar het WK

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 9 juli 2023

Laatst Geüpdatet: 6 juli 2023

Over een kleine twee weken wordt het WK vrouwenvoetbal geopend door gastland Nieuw-Zeeland tegen Noorwegen. De Oranje Leeuwinnen openen hun WK tegen Portugal op 23 juli. Bondscoach Jonker maakte vorige week de definitieve selectie bekend en verdediger Dijkstra gaat mee! Samen met onder meer Lieke Martens, Spitse en Jackie Groenen. Wij gaan je vertellen over haar relatie, jeugd en carrière

Inhoudsopgave

Caitlin Dijkstra

Caitlin Dijkstra is geboren op 30 januari 1999 in Brede. In haar jongere jaren was al druk met de bal bezig. Want vader Meindert Dijkstra heeft ook een profcarrière achter de rug. Haar talent voor de sport wordt al snel opgemerkt. Vanaf haar zesde tot haar zeventiende jaar heeft ze voor de plaatselijke RKVV Jeka gespeeld. In 2015 maakte ze de overstap naar CTO Eindhoven, waar ze 3 jaar speelde. Tot dat ze in 2018 op werd gepikt door het grote Ajax Amsterdam. Ze maakte een goed indruk en mocht zelf invallen in de Champions League.

Dijkstra speelde in totaal 38 wedstrijden voor de Amsterdammers toen ze in 2021 werd verhuurd aan FC Twente. In haar twee seizoenen bij de Tukkers speelde Caitlin 42 wedstrijden waarin ze 7 keer scoorde.

In juni maakte ze de overstap naar het Duitse Vfl Wolfsburg. Alleen zal ze eerst nog een seizoen spelen voor Twente. Ze is namelijk gelijk weer verhuurd aan haar oude ploeg. Wij geloven in haar talent voor het spel en denken dat ze na komend seizoen zal schijnen in Duitsland!

Hoe oud is Caitlin Dijkstra?

Caitlin Dijkstra is geboren op 30 januari 1999, momenteel is ze 24 jaar.

Bij welke club speelt Caitlin Dijkstra?

Vfl Wolfsburg, alleen is ze uitgeleend aan haar oude club FC Twente voor het seizoen 23/24

Heeft Caitlin een vriendin?

Dat is een lastige vraag… voor een 1,5 jaar geleden vertelde Caitlin aan het blad Alles Is Liefde dat ze al zo’n 3,5 jaar een relatie had met Vera ten Westeinde. Ze kenden elkaar al sinds de jeugd en waren samen het verdedigingsduo bij CTO Eindhoven. Ze waren beste vriendinnen en dat groeide uit naar liefde. Momenteel zien we helaas geen foto’s meer van de twee voorbijkomen. Betekent dat het einde van hun relatie? Wij weten het niet, maar hopen het beste voor hun!