Spelersvrouw.nl

Brian Bijvoet vriend van Fresia Cousino Arias

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 1 mei 2019

Laatst Geüpdatet: 1 maart 2023

Brian Bijvoet is de vriend van Fresia Cousiño Arias, de graag geziene verslaggeefster en presentatrice van FOX Sports. De twee zijn al jarenlang gelukkig samen.

Inhoudsopgave

Brian Bijvoet vriend Fresia Cousiño Arias

Brian Bijvoet is geboren in Haarlem. Hij studeerde in 2013 af op de Hogeschool van Amsterdam, waar hij zijn bachelor in Sport, Management en Business behaalde. Hij werd vrij snel na het afstuderen bedrijfsleider van de Sportcenter in Badhoevedorp,  maar besloot enkele jaren later een carrièreswitch te maken.

Brian volgde de opleiding tot mediamaker op de TV Academy en zag een droom in vervulling gaan toen hij productiehuis World White Label oprichtte. Er wordt daar voornamelijk gewerkt aan kleine tot middelgrote videoproducties. Verder is Brian al sinds 2012, naast filmmaker dus, ook trainer van de Snowsports Academy. Het is dan ook niet geheel toevallig dat hij graag met vriendin Fresia Cousiño Arias op skivakantie gaat.

Hun eerste vakantie samen dateert van ruim twee jaar geleden, en in 2019 nog trokken de tortelduifjes samen naar de bergen van Saalbach om de ski’s onder te binden. De blonde spierbundel is duidelijk erg in zijn nopjes met Fresia.

© Instagram

Fresia Cousino Arias presentatrice ESPN NL

De carrière van Fresia Cousiño Arias, Amsterdamse met Chileense roots, begon al toen ze pas zestien jaar was, op muziekzender TMF. In 2014 maakte ze een transfer naar Ajax TV en Inside Ajax (Ziggo Sports), tot ze, via RTL 7, in 2018 definitief bij FOX Sports belandde. In 2021 veranderde FOX Sports in ESPN NL en Arias presenteert nog steeds voor de zender!

Sindsdien wist ze zelfs bromsnor Johan Derksen te charmeren: hij noemde Fresia al eens ‘een schatje met verstand van voetbal’. De eerste keer dat Fresia live op televisie kwam, zei Derksen al iets soortgelijks, in VI: “Toen deed ik een wedstrijd van FC Groningen in de Europa League. Toen zouden de mannen, Johan Derksen en de kerels in de studio, live naar me gaan schakelen.”

“Derksen pretendeerde eerst dat hij niet wist wie ik was en vlak voor er naar mij geschakeld werd zei hij: oh ja, schatje! En toen moest ik live, dus dat was ook top. Terwijl er werd afgesproken dat ze heel neutraal naar me toe zouden praten”, blikte Fresia terug in De Derde Helft Podcast.

Voortaan mag dus alleen vriend Brian Bijvoet haar een ‘schatje’ noemen!