Spelersvrouw.nl

Bettelien van der Ploeg vriendin van Hein Otterspeer

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 22 oktober 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Bettelien van der Ploeg is de vriendin van Hein Otterspeer, een Nederlands langebaanschaatser die het best is op de sprintafstanden. Ze zijn sinds november 2011 samen en hebben samen een zoontje genaamd Sant Jan.

Inhoudsopgave

Bettelien van der Ploeg vriendin Hein Otterspeer

Bettelien van der Ploeg heeft Rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tegenwoordig werkt de blondine bij horecagroothandel Rousant, waar ze al in 2005 begon.

In haar vrije tijd gaat Bettelien graag fietsen, brengt ze veel tijd met zoontje Sant Jan en vriend Hein Otterspeer door, en gaat ze op vakantie.

© Instgram

Bettelien van der Ploeg en Hein Otterspeer hebben een zoontje

In 2015 vertelde schaatser Hein Otterspeer op Schaatsen.nl al eens over zijn kleine: “Alles wat papa doet vindt hij leuk. Als ik ga krachttrainen, dan staat hij ook met gewichten te smijten. Sant Jan is een kereltje met een hoop energie en hij vindt het geweldig om tussen die sporters rond te stappen.”

Verder zit Sant Jan samen met mama Bettelien van der Ploeg vaak op de tribune om Hein aan te moedigen. “Schaatsen doe ik natuurlijk voor mezelf, maar als ik goed rijd, ben ik wel extra trots als mijn vriendin en mijn zoontje daar staan. Ik vind het mooi om dat met hen te delen.”

Hein Otterspeer Nederlandse langebaanschaatser

Hein Otterspeer is geboren en getogen in Oudekerk aan den IJssel. Hij heeft twee broers en woont tegenwoordig met vriendin Bettelien van der Ploeg in Heerenveen. In 2014 sloot hij aan bij Team LottoNL-Jumbo van coach Jac Orie.

Aan Jac heeft Hein tijdens een zware rugblessure veel steun gehad, maar het liefst is hij natuurlijk bij zijn vriendin Bettelien en zoon Sant Jan. Een mooi gezinnetje