Spelersvrouw.nl

Bernadien Eillert, de vrouw van Arjen Robben

Bernadien Eillert vrouw van Arjen Robben

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 17 juni 2014

Laatst Geüpdatet: 25 juni 2023

Hij mag dan gezien worden als één van de beste spelers ter wereld, Arjen Robben is en blijft een nuchtere Groninger. De in Bedum geboren vleugelspits is geen man van nachtelijke escapades en zodoende al jaren gelukkig met zijn jeugdliefde: Bernadien Eillert.

Arjen en Bernadien leerden elkaar kennen op de middelbare school, het Kamerlingh Onnes college. Het was de tijd dat de behendige aanvaller nog haar op zijn bolletje had en nog niet ontdekt was door het grote publiek. Als talent van FC Groningen bloeide niet alleen zijn ontluikende voetbalcarrière, maar ook de liefde voor blondine Bernadien.

In 2007 stapten de twee Groningse tortelduifjes in het huwelijksbootje. Inmiddels hebben ze ook een fraai gezinnetje gesticht. Bernadien heeft daarbij niet de behoefte om op de voorgrond te treden. Ze geeft hoogstzelden interviews en voelt ook niet de behoefte om te pas en te onpas zich in de spotlights te stellen, zoals bijvoorbeeld haar collega-spelersvrouwen Yolanthe en Sabia.

Benadien Eillert de vrouw van Arjen Robben

Uitzondering daarop was het interview in Helden, geschreven in 2013. Daarin spreekt het paar openhartig over het meest zorgelijke moment van de afgelopen jaren. Dat betreft de angst voor teelbalkanker op het moment dat Robben nog bij PSV speelt. Drie dagen lang leefde het gezin in de angst dat Arjen kanker heeft. Bij de operatie blijkt echter dat de verharding in zijn bal slechts een oude bloedophoping.

Hoewel je Bernadien zelden op rode lopers of in reality-shows ziet, is ze wel altijd vertegenwoordigd bij het traditionele Oktoberfest van Bayern München. Waar hij speelde met onder andere Manuel Neuer en Jerome Boateng. Geheel in Beierse stijl draagt ze dan de traditionele Duitse kleding en poseert ze lief lachend met grote bierpullen. De Groningse oogt vooral als een lieve, zorgzame en toch zeker ook mooie vrouw. Geen rondborstig topmodel zoals veel collega-voetballers naast zich hebben, maar gewoon spontane vrouw een oer-Hollandse paardenstaart. Niks mis mee, Arjen. Hieronder enkele fijne plaatjes van Arjen en zijn Bernadien!