Spelersvrouw.nl

Benedetta Quagli de vriendin van Federico Chiesa

Benedetta Quagli de vriendin van Federico Chiesa

Benedetta Quagli is de vriendin van Federico Chiesa. De liefde ontstond in 2019. Het begon met een aantal dates – het werd al snel een relatie. Benedetta Quagli werkt momenteel als influenceer en model. Ferderico Chiesea komt uit voor de Italiaanse ploeg en speelt momenteel bij Juventus.

De Italiaanse voetballer Federico Chiesa geboren op 25 oktober 1997 speelt als vleugelspeler sinds 2020 bij Juventus dat hem huurde van Fiorentina. Federico Chiesa wist in het shirt van Fiorentina in het seizoen 2015 – 2020 in 137 officiële duels 26 keer het net te vinden.

Inmiddels heeft hij in zijn periode bij Juventus in 44 officiële duels in het seizoen 2020 – 2021 10 keer het net weten te vinden. Door zijn enorme ontwikkeling mocht Federico Chiesa in 2018 voor het eerst zijn opwachting maken in de nationale ploeg van Italië. Hier speelt hij samen met Lorenzo Insigne, Gianluigi Donnarumma en Cristiano Biraghi.

Inhoudsopgave

De carrière van Federico Chiesa

Federico Chiesa begon zijn professionele voetbalcarrière in 2007, waar hij door Fiorentina in de jeugdopleiding werd opgenomen. In 2016 debuteert Federico Chiesa bij dezelfde club in het eerste elftal in de openingswedstrijd van het seizoen tegen grootmacht Juventus.

Hij mocht starten in de basis, maar moet in de rust het veld ruimen voor zijn ploeggenoot Tello. De wedstrijd werd uiteindelijk door Juventus met 2-1 gewonnen. In datzelfde seizoen waarin Federico Chiesa debuteerde, wist hij al snel een basisplek te bemachtigen bij de eerste elf spelers.

Zijn eerste doelpunt moest overigens even op zich laten wachten. Waar hij in augustus zijn debuut maakte, wist hij op 8 december voor het eerst het net te vinden. 

Federico Chiesa verkocht aan Juventus

Ook andere teams bleven de ongekende prestaties van Federico Chiesa niet onopgemerkt. In het jaar 2020 werd Federico Chiesa verhuurd aan Juventus voor een periode van twee seizoenen. Hierin wist hij in 44 wedstrijden 10 keer te scoren.

Dat heeft Juventus doen besluiten Chiesa na Fiorentina over te nemen voor een bedrag van 40 miljoen euro dat nog kan oplopen door bonussen tot een uiteindelijk bedrag van 50 miljoen euro.

Zijn debuut voor Juventus was er eentje om nooit te vergeten. Naast dat hij een assist gaf in de met 1-1 gelijk gespeelde wedstrijd tegen Crotone, kreeg hij ook direct een rode kaart. 

Interlandcarrière

In het seizoen 2018 kreeg Federico Chiesa voor het eerst een oproep voor de nationale ploeg van zijn land. Waar hij achtereenvolgens uitkwam voor Italië onder 19, 20 en 21, mocht hij op 23 maart 2018 zijn opwachting maken in de nationale ploeg.

In het oefenduel dat met 2-0 van Argentinië werd verloren speelde hij een uur en mocht hij vanaf het begin starten. Het eerste doelpunt dat hij maakte voor Italië, dat was op 18 november 2019 in de met 9-1 gewonnen wedstrijd tegen Armenië.

Inmiddels heeft hij in het seizoen 2022, 37 interlands achter zijn naam staan, waarin Federico Chiesa 4 keer wist te scoren.

Vriendin Federico Chiesa

Benedetta Quagli is natuurlijk bekend als de vriendin van Federico Chiesa. Benedetta Quagli is geboren op 2 februari 2001 en is een Italiaanse influencer. Daarnaast werkt ze als model en heeft ze al verschillende shoots gedaan voor grote merken. Benedetta Quagli en Chiesa begonnen hun prille liefdes avontuur in 2019, waar de twee in dat jaar begonnen met daten.

Inmiddels zijn de twee nog altijd samen en delen ze regelmatig verschillende liefdeskiekjes op hun Instagram. Benedetta Quagli is op Instagram een ware hit. Met haar bijna 300.000 volgers is ze dus met recht een influencer te noemen.