Annick Diekman, vriendin van Matthijs de Ligt

Kijk eens hoe schattig ze samen zijn. Matthijs de Ligt heeft een relatie met Annick Diekman. Hun relatie ontstond medio 2014.

Hoewel Annick met liefde bij Ajax komt kijken naar haar vriend, is ze eigenlijk een hockeymeisje. Ze speelt haar wedstrijden voor HC Athena, een club in Amsterdam. De brunette is ook niet vies van spotlights, getuige haar liefde voor acteren. Daartoe volgde ze drie jaar lang de Jeugd Theater School, eveneens in Amsterdam. Naast hockeyen, acteren en veel tijd met Matthijs doorbrengen, houdt ze ook van zingen. Ze heeft een profiel op de website Sjoetz, een kindercasting en fotografie bureau. In 2011 had ze wat tegenspoed, toen ze tijdens het snowboarden haar elleboog bezeerde en naar het ziekenhuis moest.

Matthijs de Ligt heeft een relatie met Annick Diekman

Matthijs de Ligt werd geboren in Leiderdorp, maar begon zijn voetballoopbaan bij FC Abcoude. Als negenjarig ventje belandde hij al in de jeugdopleiding van Ajax. Bij FC Abcoude noemden teamgenootjes hem nog wel eens gekscherend ‘bolle’. ,,Altijd een broodje frikadel na de wedstrijd hier bij FC Abcoude”, verklaart De Ligt de bijnaam in het AD. Tegenwoordig slaat hij de frikadel over, zoals hij ook niet met vrienden op stap gaat. Jeugdvriend Nils Baltissen: ,,Als we ‘s avonds uitgaan, gaat Matthijs vaak niet mee en zegt hij dat hij rustig aan doet. En dat begrijpen wij heel goed. Dat zouden wij ook doen in zijn positie.” Op Instagram zijn inmiddels verschillende fanaccounts actief, onderhouden door tienermeisjes die smoorverliefd en jaloers zijn op de grote liefde van zijn vriendin Annick Diekman.

De Ligt wordt enorm veel potentieel toegedicht. Al op jonge leeftijd hingen Spaanse en Engelse clubs aan de lijn bij zijn vader Frank de Ligt, die tegenwoordig samen met Barry Hulshoff de zaken en belangen behartigt van de verdediger. Al proberen andere agenten die geld ruiken hem alsnog in hun stal te krijgen: ,,Zaakwaarnemers weten me te vinden”, vertelt De Ligt in 1900. ,,Zelfs via Facebook word ik benaderd. Vooral na een internationaal toernooi in Frankrijk. Als je jong bent, denk je eerst van: ‘Leuk, al die aandacht’. Het doet toch wat met je. Ook al wil je dat soms niet. Ik krijg nog steeds wel eens telefoontjes. Vooral uit het buitenland.”