Spelersvrouw.nl
Annefleur de Leeuw vriendin van Bas Dost

Hij hield haar vooralsnog zorgvuldig afgeschermd van de spotlights, maar intimi weten hoe dol Sporting Lissabon-spits Bas Dost is op zijn vriendin Annefleur de Leeuw. De twee zijn al enkele jaren samen.

Dost leerde zijn vriendin Annefleur kennen in Groningen, waar de spits enige tijd woonde in de periode dat hij voor sc Heerenveen uitkwam. De blondine is afkomstig uit Nunspeet. Getuige haar Instagram-account, waar ze dolverliefd poseert met Bas Dost, wonen ze, na enige tijd heen en weer te hebben gependeld tussen Groningen, Wolfsburg en Lissabon, nu samen in Zwolle.

Ongetwijfeld heeft Dost ook nog een appartement in Lissabon, waar de lange aanvaller steeds beter zijn draai weet te vinden. Samen gingen ze bovendien op vakantie naar Australië en Mauritius. De ‘freundin’ van Bas Dost studeert Sport, Gezondheid & Management aan het Hanze Instituut voor Sportstudies, richting Bewegingswetenschappen. Ook is ze geschoold in sportmassage, wat de ‘Plattfuß-Bomber’ uitstekend uit zal komen. De sportieve blondine doet aan wielrennen en reist daarvoor zelfs naar het buitenland.

Annefleur de Leeuw vriendin van Bas Dost

In de zomer van 2014 deden Bas Dost en Annefleur de Leeuw samen met twee vrienden mee aan de Alpe d’Huzes beklimming voor KWF Kankerbestrijding. Bas verloor enkele jaren geleden zijn goede vriend Berry Schepers op 24 jarige leeftijd aan kanker. Dost kende enkele tegenslagen in zijn bloeiende voetbalcarrière. Zijn ouders gingen een paar jaar geleden scheiden en als speler van sc Heerenveen zag hij een transfer naar Ajax, de club waar hij naar eigen zeggen een pyjama van had, geblokkeerd worden.

Over die periode vertelde hij ProProf Magazine: ,,Ik kon mijn onvrede moeilijk verbergen. Ik vertrouwde ook niemand meer.. Mijn begeleider Henk Nienhuis is in die tijd heel vaak bij me geweest. Hij zei: ‘Je moet door deze fase heen’, maar daar kon ik ook al niet veel mee. Uiteindelijk ben ik doorverwezen naar een sportpsycholoog. Ik had het gevoel: ik ben Bas Dost, dus ik hoef écht niet met iemand te praten. Wie denkt die man wel dat hij is? Maar ik zat in zo’n wak. Ik móest iets doen. Tijdens het eerste gesprek luísterde die man alleen maar. Dat was echt een opluchting voor mij. Eindelijk iemand die geen mening had. Eens niet iemand die zei: ‘Je hebt gelijk, het is een klotezooi’. Dat was echt lekker.”