Spelersvrouw.nl

Angela Cullen de personal trainer van Lewis Hamilton

Angela Cullen personal trainer Lewis Hamilton

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 20 december 2020

Laatst Geüpdatet: 17 september 2022

Angela Cullen is de personal trainer van Lewis Hamilton. Lewis Hamilton domineert de wereld der Formule 1 nu al ontzettend lang en dat komt mede omdat hij bijgestaan wordt door personal trainer en performance-coach Angela Cullen!

Inhoudsopgave

Angela Cullen personal trainer Lewis Hamilton

Al sinds 2015 wordt Lewis Hamilton bij alles wat hij maar nodig heeft geholpen door Angela Cullen. De twee kwamen met elkaar in aanraking toen de personal trainer bij Hintsa Performance, een groep medische experts opgezet door de Finse dokter Aki Hintsa, ging werken. De Scandinaviër was een belangrijke mentor voor Hamilton in zijn tijd bij McLaren (2007-2012).

Succes Lewis Hamilton mede dankzij Angela Cullen

Pete Mcknight, director of coaching and sports science bij Hintsa, werkte eerder samen met Cullen bij het Olympische team van Groot-Brittannië. Daar had de personal trainer vooral sprinters (atletiek, 100 en 200 meter) onder haar hoede. Hij vertelt: “Toen Lewis bij ons binnenkwam, dachten we: waarom zetten we Angela hier niet op? En dat heeft perfect uitgepakt. Niet iedereen snapt hoe het is om week in week uit te moeten presteren, maar zij wel! En Lewis loopt met haar weg, hij ziet Angela als een van de redenen dat hij al zo lang aan de top staat.”

Lewis Hamilton beste Formule 1-coureur óóit

Lewis Hamilton werd in 2020 voor de zevende keer wereldkampioen in de Formule 1 en kwam op gelijke hoogte met Michael Schumacher. De Brit wordt door velen gezien als de beste coureur aller tijden. Vooral omdat hij meer races gewonnen heeft dan de Duitser en óók vaker vanaf pole-position is gestart. Dat succes komt dus mede op het conto van zijn personal trainer, performance-coach én steun en toeverlaat Angela Cullen.