Spelersvrouw.nl

Andrea Cordero Uzátegui, vrouw van Renato Tapia

Andrea Cordero Uzátegui is de vrouw van Renato Tapia. De Peruviaanse middenvelder heeft één kind met Andrea. Samen wonen ze in Rotterdam. Ook zijn ze de trotse eigenaren van hondje Checo.

Inhoudsopgave

Andrea Cordero Uzátegui vrouw Renato Tapia

Andrea Cordero Uzátegui is de vrouw van. Net als Tapia komt ook Uzategui uit Peru. Eind 2014, toen de middenvelder nog bij FC Twente speelde, verhuisde ze naar Nederland. Prompt scoorde Tapia in de eerste wedstrijd die hij sinds de verhuizing speelde: “Mijn vrouw is hier sinds twee weken en ze kwam voor het eerst kijken. Ik probeerde nog wel contact met haar te zoeken na de goal, maar iedereen kwam er al snel bij om het doelpunt met me te vieren. Ze is zwanger en zal in april uitgerekend zijn, ze weet dat dat doelpunt voor haar was.”

Hun dochter is Tapia’s grootste fan: “Ze is nu een jaar en acht maanden en begint altijd te springen en te lachen als ze mij op televisie ziet. “Papa, papa,” schreeuwt ze dan naar het scherm. Als ik thuis kom, zie ik dan de foto’s en filmpjes die mijn vrouw van haar heeft gemaakt.”

Andrea Cordero Uzátegui meer dan vriendin van

Andrea Cordero Uzátegui is meer dan de vriendin van Renato Tapia. In het dagelijks leven is ze werkzaam als blogger en fashion designer. In het dagelijks leven wisselt ze haar zorgzame kant dan ook af met haar werk. Ze maakt designs voor plus size models.

Voor haar werk heeft Andrea overigens al meerdere prijzen gewonnen. Vroeger leek het nog dat ze heel ergens anders terecht zou komen. Maar voor Tapia en zijn verhuizing naar Nederland heeft ze een carrière in de antropologie achter zich gelaten.