Spelersvrouw.nl

Ana Romero vriendin van Merel van Dongen

Ana Romero vriendin Merel van Dongen

Ana Romero is de vriendin van Merel van Dongen, speelster van het Nederlands vrouwenelftal. Bovendien waren ze teamgenoten bij het Spaanse Real Betis uit Sevilla, net zoals eerder bij Ajax. Inmiddels is Merel actief bij Atletíco Madrid

Inhoudsopgave

Ana Romero vriendin Merel van Dongen

Ana Romero en Merel van Dongen leerden elkaar kennen in 2016. Toen kwam de Spaanse Ana namelijk als nieuwste aanwinst naar het dameselftal van Ajax, waar Merel al een jaar actief was. Hoewel Merel een harde verdediger is en Ana juist een sierlijke aanvaller, sloeg de vonk al snel over.

Het was dan ook niet geheel toevallig dat Merel en Anna beiden binnen enkele dagen tijd, vlak na een behaald kampioenschap met Ajax, tekenden bij Real Betis. De tortelduifjes konden hun relatie voort gaan zetten onder de Spaanse zon.

© Instagram

Ana en Merel naar de Spaanse zon

Ana en Merel zijn inmiddels belangrijke speelsters in Sevilla, waar ze al vanaf het begin samenwonen. “Wij zijn gelukkig samen. Niets of niemand staat ons iets in de weg. Het is toch bizar dat zoiets in het mannenvoetbal onvoorstelbaar is?”, stelde Van Dongen al eens in een interview met het NRC.

In de krant hekelt de Oranje Leeuwin het feit dat homoseksualiteit in het mannenvoetbal nog altijd zo’n groot taboe is. “Ik was een jaar of negentien toen ik besefte dat ik wat voor een vrouw voelde. Ik heb geen seconde gedachten gehad als ‘mijn god, wat moet ik hiermee’. Voor mijn ouders was het geen probleem dat ik met een meisje thuiskwam. Ik voel me ook niet lesbisch, al vind ik het prima als mensen me zo noemen. Ik zou nu gokken dat ik oud word met een vrouw.”

© Instagram

Merel van Dongen hekelt homo-taboe in voetbalwereld

Als Merel een vrouw zou zijn geweest, had ze maar wat graag dat taboe doorbroken. “Dan zou ik als bekende voetballer zeker uit de kast zijn komen. Bij iedere grote beweging of gebeurtenis hoort een naam. Jackie Robinson was de eerste zwarte honkballer in de Major League, Barack Obama de eerste zwarte president van de Verenigde Staten. De eerste openlijke homovoetballer in het profvoetbal zou wat mij betreft net zo’n bijzondere status krijgen.”

Duidelijk is dat Ana Romero en Merel van Dongen een inspirerend power couple vormen. Eerst in Amsterdam, nu in Sevilla, en misschien wel lijnrecht tegenover elkaar tijdens de grote titeltoernooien