Spelersvrouw.nl

Alina Sommer, de vrouw van Bayern-keeper Yann Sommer

Alina Sommer is de vrouw van Bayern München-keeper Yann Sommer. De doelman die na 9 jaar voor Borussia Mönchengladbach te hebben gespeeld, nu Bayern München er voor verruild. Deze winter verkaste de Zwitserse doelman naar München. Momenteel is hij eerste keeper van het team en debuteerde afgelopen week in de Champions League voor de Duitse ploeg. Maar wie is de vrouw die hem steunt tijdens zijn carrière?

Inhoudsopgave

Alina Sommer

Alina is de vrouw van Yann Sommer. Er is niet heel veel bekend over Alina. Wel weten we dat ze al een aantal jaar een relatie hebben en dit hebben bekroond door te trouwen. Samen hebben ze twee kinderen. In 2019 kondigden de twee aan dat er een baby op komst was. Mila is de naam en ze heeft tegenwoordig gezelschap gekregen van nog een kind. In juni 2021 werd namelijk hun tweede dochter geboren, Nayla. Het gezin woont in Duitsland omdat Yann hier speelt.

© Instagram

De carrière van Yann Sommer

De inmiddels 34-jarige doelman heeft al een hele carriere erop zitten. Maar draait nog steeds mee op het allerhoogste niveau. Sterker nog, afgelopen winter nam Bayern München hem over na een lange tijd voor Borussia Mönchengladbach te hebben gespeeld. Zijn carriere begon in de jeugd van FC Basel nadat ze hem in 2003 scoutte. Omdat hij nog niet in zicht kwam voor een eerste doelman voor Basel 1 werd hij uitgeleend aan Fc Vaduz. Toen hij in januari 2009 terugkeerde bij Basel debuteerde hij een maan later voor het eerste elftal. In het seizoen van 2009/2010 werd hij verhuurd aan Grasshoppers.

© Instagram

Na dit seizoen stond hij 3 seizoenen bij Basel onder de lat als eerste keeper. Dit werd bekroond met een transfer naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Hij speelde meer dan 7 seizoenen voor de ploeg en kwam hier 262 keer in actie. Door onder meer zijn krachten te laten zien op Internationale eindtoernooien en zijn prestaties bij Gladbach, werd hij begin 2023 gekocht door het grote Bayern München. Inmiddels is hij vaste keeper voor de Duitse grootmacht en heeft hij afgelopen week zijn debuut gemaakt in de Champions League voor de ploeg. Ze wonnen die wedstrijd met 0-1 van Paris Saint Germain.

© Instagram