Spelersvrouw.nl

Alicja Zubczynska de vrouw van Pawel Bochniewicz

Alicja Zubczynska is de vrouw van Pawel Bochniewicz, een Poolse verdediger die in de zomer van 2020 tekende bij sc Heerenveen. Eerder kwam hij al uit voor onder meer Granada, Udinese en Gornik Zabrze. In juni 2022 trouwden de twee!

Inhoudsopgave

Alicja Zubczynska vriendin Pawel Bochniewicz

Alicja Zubczynska is al jarenlang de vriendin van Pawel Bochniewicz. Ze is geboren in Gliwice, maar woonde voornamelijk in Zielona Góra, iets verderop in Polen.

Alicja studeert de Engelse taalkunde en gaat in haar vrije tijd graag uiteten; bij voorkeur in een Italiaans restaurant, want de beauty is dol op pasta. Verder is Alicja een dierenvriend en reist ze het leifst de hele wereld rond, om de mooiste plekjes van onze aardbol te kunnen ontdekken. In juni 2022 bekroonden ze hun relatie, ze trouwden!

Pawel Bochniewicz speelde bij Granada en Udinese

Pawel Bochniewicz is in 1996 geboren in Debica, in Polen. Hij verhuisde echter al heel vroeg naar het buitenland, want toen de verdediger slechts 16 jaar was pikte het Italiaanse Reggina hem op. Later speelde hij in Italië, waar vriendin Alicja Zubczynska graag op bezoek kwam – alleen al vanwege het lekkere eten – ook nog bij Udinese.

In juli 2019 keerde Pawel Bochniewicz terug naar Polen, om bij Gornik Zabrze te gaan spelen. Eveneens ideaal voor zijn geliefde, want nu was hij weer lekker dichtbij. Maar dat duurde niet lang; een jaar later tekende vriendlief namelijk bij sc Heerenveen.

Pawel Bochniewicz speler sc Heerenveen

Bochniewicz tekende in het bijzijn van zijn vriendin Alicja Zubczynska tot medio 2023 in Friesland. Dit tot blijdschap bij directeur Gerry Hamstra van sc Heerenveen: “Pawel is een lange, kopsterke verdediger die durft te voetballen en leidinggevende kwaliteiten met zich meebrengt. Met Pawel halen we een ervaren speler in huis die veel wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld heeft en recent opgeroepen is voor het Poolse nationale team.”

Zelf zei Bochniewicz over zijn transfer, in gesprek met Omroep Friesland: “Het is een grote stap in mijn carrière. De Eredivisie is een hoofdklasse om in te spelen en deze club is goed in het ontwikkelen van spelers. Ze hebben van ‘een niemand’ de grote spelers gemaakt die naar grote clubs gaan.” Dat klinkt dus alsof hij hoopt nog naar bijvoorbeeld Engeland, Spanje of wederom Italië te kunnen verhuizen met zijn vriendin Alicja Zubczynska in de nabije toekomst!