Spelersvrouw.nl

Alex Morgan, de mooiste speelster in het vrouwenvoetbal

Alex Morgan Team USA voetbal

Dit is haar dan. Misschien wel de mooiste speelster van het vrouwenvoetbal. Ze luistert naar de naam Alex Morgan en is van Amerikaanse makelij.

Wat nu volgt is een verhaaltje over deze prachtige brunette. Als u liever kijkt dan leest, geneer u dan niet om direct naar onderen te scrollen waar we meer heerlijke plaatjes van de beeldschone Alex Morgan voor u hebben verzameld. Eerlijk zullen we alles delen, immers.

Afijn, Alexandra Patricia Morgan dus. Geboren in – what’s in a name – Diamond Bar op 2 juli 1989. Ze speelt als aanvaller bij de Portland Thorns en het nationale team van de VS. Mocht u een kansje willen wagen bij Alex.. Helaas, te laat. Ze heeft reeds een relatie en wel met geluksvogel Servando Carrasco. Haar vriend voetbalt ook en wel bij Houston Dynamo. Eind 2014 stapten ze in het huwelijksbootje. “We zijn allebei zo gelukkig, dankbaar en opgewonden dat we onze levens als man en vrouw gaan doorbrengen. Ik heb werkelijk waar mijn beste vriend getrouwd”, sprak ze over de verbintenis in Californië waar ook haar Amerikaanse teamgenootjes bij aanwezig waren.

Alex Morgan

Mooie Alex is een voorvechter van acceptatie en waardering voor het vrouwenvoetbal. In die context haalde ze hard uit naar Sepp Blatter. De Zwitserse corruptie-opa zou haar tijdens het ‘Ballon d’Or’ (Gouden Bal) gala in januari 2013 niet herkend hebben, terwijl Alex Morgan één van de drie finalisten was om FIFA Women’s Player of the Year te worden.

,,Ik heb seksisme meerdere keren ervaren en zal dat nog wel vaker meemaken. Ik wil echter vechten voor vrouwelijke atleten. Bij het FIFA-congres de FIFA bobo’s wisten niet wie ik was, zelfs Sepp Blatter wist niet wie ik was terwijl ik was genomineerd. Dat was nogal schokkend.”

Op sportief vlak gaat het best goed met de 1.70 meter lange spits. Alex Morgan scoort aan de lopende band en had een groot aandeel in de Olympische titel in 2012.