Spelersvrouw.nl

Alessandra Alves vriendin van Joao Queirós

Auteur: Ian Blankenvoorde

Datum: 13 november 2019

Laatst Geüpdatet: 4 maart 2023

Alessandra Alves is de vriendin van Joao Queirós, een Portugese speler van voetbalclub Willem II. Hij wordt het seizoen 2019/2020 gehuurd van 1. FC Köln, uit Duitsland.

Inhoudsopgave

Alessandra Alves vriendin Joao Queirós

Alessandra Alves en Joao Queirós zijn al bijna vier jaar stapelverliefd op elkaar. Aangezien Joao pas 21 lentes jong is, mogen zij dus met recht als elkaars jeugdliefdes gezien worden.

Voor de verdediger, geboren in het Portugese Viana do Castelo, was het dan ook best een lastige beslissing om naar Tilburg te verhuizen. Twee jaar geleden liet hij zijn vriendin en familie immers al achter toen hij Portugal inruilde voor Keulen.

“Ik was er misschien nog te jong voor”, blikt Queirós terug in het Brabants Dagblad. “Mijn vriendin studeert aan de universiteit van Braga. Ik wilde niet dat ze daarmee stopte. Mijn moeder is bloemist. Mijn vader stuurt mensen aan die op straat spullen verkopen. Ze zullen niet veel naar Tilburg komen.”

Joao Queirós jeugdinternational Portugal

Toch koos de jeugdinternational van Portugal voor Willem II, om zijn dromen te kunnen verwezenlijken. “Ik heb als doel dat ik in mijn loopbaan het hoogst haalbare bereik en voldoende geld verdien, zodat ik later onafhankelijk zal zijn.”

“Ik ga zeker terug naar mijn geboortedorp. Met een mooie auto en een leuk huis wil ik daar een echt familieleven leiden.” Dat zal vriendin Alessandra Alves, ook al moet zij hem nu eventjes missen, toch ook als muziek in de oren klinken?

Joao Queirós speler Willem II

In 2017 verliet Joao Queirós zijn jeugdliefde SC Braga, waar hij de hele opleiding had doorlopen, voor 1. FC Köln. Die club verhuurde hem vorig jaar aan Sporting CP, en het seizoen erna dus aan Willem II.

De Brabanders beschikken over een optie tot koop, dus het is zeker niet ondenkbaar dat, als hij goed gaat presteren, hij langer in Tilburg blijft. Of zijn vriendin Alessandra Alves daar ook zo blij mee zou zijn, is nog maar de vraag!