Spelersvrouw.nl

Abi Raye de vriendin van Ireen van den Assem

Abi Raye is de vriendin van Ireen van den Assem, een Nederlandse hockeyster die sinds 2010 uitkomt voor Den Bosch. Eerder speelde ze al voor Forward, uit Tilburg, en Rotterdam. Bovendien is ze international namens het Nederlands vrouwenelftal.

Abi Raye vriendin Ireen van den Assem

Abi Raye is geboren in Canada en heeft ook Belgische én Britse roots. Net als haar vriendin Ireen van den Assem is ze hockeyster. Ze werd in 2009 Canadese staatsburger, na in 2005 al te zijn verhuisd van Engeland naar Canada.

Inmiddels is Abi Raye dan ook international voor het Canadese vrouwenelftal. Ze won onder meer bronzen medailles op de Women’s Pan American Cup in 2013, en de Pan American Games twee jaar later. Verder schitterde Abi Raye onder meer op de Commonwealth Games en de FIH Pro League 2020. Ze staat onder contract bij de KHC Dragons Dames 1 uit België.

Ireen van den Assem hockeyster Nederland

Ireen van den Assem is in 1990 geboren en tekende in 2010 bij Den Bosch. Met die ploeg werd ze landskampioen in 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018, en met het Nederlands vrouwenelftal (waarvoor ze debuteerde in 2013) werd Ireen Europees kampioen in 2011, 2013, 2016, 2017 en 2018.

Trots en dankbaar

In een openhartig interview met RTL vertelde Ireen van den Assem al eens hoe dankbaar ze daarvoor is, aangezien het niet altijd even makkelijk voor haar is gegaan. “Ik had nooit durven dromen dat dit nog voor mij was weggelegd. Ik kan hier optimaal van genieten, juist doordat ik de andere kant van de medaille heb gezien. Ik weet hoe f*kking mooi dit leven is als topsporter.”

“Als je een kantoorbaan hebt gehad, ga je niet zeuren over trainen in de regen. Daarnaast is het fantastisch om met een team een doel na te streven en op veel plekken in de wereld te komen. Dus soms, in de bus of in een vliegtuig, op een verloren moment in de hotelkamer, dan knijp ik mezelf weleens in mijn arm. En dan ben ik trots. Omdat ik het toch nog heb geflikt”, aldus Ireen van den Assem tot slot. Ongetwijfeld zal haar vriendin Abi Raye eveneens apetrots zijn!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abi Raye (@abiraye15)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Abi Raye (@abiraye15)