Bart Ramselaar

Bart Ramselaar, de vrijgezelle middenvelder van PSV

Bart Ramselaar kent een bliksemcarrière: anderhalf jaar na zijn debuut bij FC Utrecht maakte de Amersfoorter al de overstap naar PSV. In de liefde is het echter nog rustig: Ramselaar is – ondanks de nodige vrouwelijke aandacht – nog altijd vrijgezel.


Een relatie is hem dus nog niet gegund, maar dat lijkt Ramselaar niet te deren. De dynamische middenvelder is nuchter en komt uit een warm gezin en kende een stabiele jeugd: ,,Het is inderdaad niet zo dat ik op straat heb moeten vechten om te overleven. Voor mij is het ideaal dat ik uit een rustig nest kom”, vertelde hij in VI.

,,Sinds mijn debuut anderhalf jaar geleden is het snel gegaan. Door mijn stabiele achtergrond ben ik nooit gaan zweven”, vervolgt hij. ,,Ik woon nog steeds bij mijn ouders en zij houden me met beide benen op de grond. Ook van medespelers leer ik hoe met alle aandacht om te gaan. Nacer Barazite heeft bijvoorbeeld al veel meegemaakt, in diverse landen. Hij heeft me geleerd dat je het jezelf zo min mogelijk moet aantrekken van wat er over je wordt gezegd en geschreven. In goede en in slechte tijden. Als alles in de media hosanna is, kun je daardoor gaan zweven, als je wordt neergesabeld kun je nog dieper in de put terechtkomen. In beide gevallen heb je daar niks aan.”

Bart Ramselaar heeft nog geen vriendin


Onduidelijk is of Ramselaar ook vanuit het ouderlijk huis dagelijks naar de training bij PSV zal rijden, of dat hij voor het eerst op zichzelf gaat wonen in de Lichtstad. Mocht de talentvolle Amersfoorter uitvliegen, dan lijkt het een kwestie van tijd voor Ramselaar ook een leuke vriendin gaat vinden waarmee hij een relatie krijgt. In Eindhoven wordt de beweeglijke speler, die nog graag een actie maakt om een tegenstander uit te spelen, gezien als de toekomstige opvolger van Davy Pröpper, die zich stormachtig ontwikkelt en vroeg of laat rijp lijkt voor een stap naar het buitenland.Close