Andrea Cordero Uzátegui, vrouw van RENATO TAPIA

Andrea Cordero Uzátegui is de vrouw van Renato Tapia. De Peruviaanse middenvelder heeft twee kinderen met Andrea. Samen wonen ze in Rotterdam.

Net als Tapia komt ook Uzategui uit Peru. Eind 2014, toen de middenvelder nog bij FC Twente speelde, verhuisde ze naar Nederland. Prompt scoorde Tapia in de eerste wedstrijd die hij sinds de verhuizing speelde: ,,Mijn vrouw is hier sinds twee weken en ze kwam voor het eerst kijken. Ik probeerde nog wel contact met haar te zoeken na de goal, maar iedereen kwam er al snel bij om het doelpunt met me te vieren. Ze is zwanger en zal in april uitgerekend zijn, ze weet dat dat doelpunt voor haar was.”

Hun dochter is Tapia’s grootste fan: ,,Ze is nu een jaar en acht maanden en begint altijd te springen en te lachen als ze mij op televisie ziet. “Papa, papa,” schreeuwt ze dan naar het scherm. Als ik thuis kom, zie ik dan de foto’s en filmpjes die mijn vrouw van haar heeft gemaakt.”